All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Växer aldrig Flåklypa

- Jag minns mycket väl när jag såg filmen för första gången. Jag var ungefär sex år gammal och var på bio precis efter premiären med mina föräldrar. Det visade mig att jag kom tillbaka och såg den 13 gånger. De senaste åren har inte mamma och pappa kunnat komma in i biografen en gång, skrattar Jan Erik idag.

Han får närmast stjärnor i ögonen när han empatiskt berättar om sitt möte med att förutom att vara den största biograf framgång i Norge, också sägas vara den ultimata filmen för alla auto-fil. Med linne, lång-playing rekord och pussel från filmen och Il Tempo Gigante som leksaksbil, spinn bilinteressen på för Jan Tore arbetar för närvarande som en produktchef för fordons importör Harald A. Møller.

För några år sedan började en återförening med Flåklypa anmäla sig.

- När jag går på något, kommer jag att göra det till hundra procent. Därför ville jag få hela kollektionen med alla bilar från den faktiska biljettkörningen. Den orange bil, en Bertone Carabo, känd som den italienska Ruffino Gassoliniens bil, var mest rädd för att köra.

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

Köpt på eBay

- Slutligen hittade jag det med en kvinna i Tyskland. Bjarne Sandemose stod för rekvisita och byggde Il Tempo Gigante från början. Resten av bilarna från loppet i filmen är främst Politoys leksaksbilar Sandemose antagligen köpt på leksaksaffärer. Men de är ofta modifieras så att den italienska bil, säger Jan Tore och visar hur huven av den ursprungliga tas bort, flyttas motorn upp och Sandemose har gjort en enorm bakre spoiler att få bilen att passa in i loppet.

Blodstrupmo bil var också svår att köra.

-Bilen heter Boomerang Rapido, som naturligtvis är ett fantasinamn. Precis som de andra bilarna antog jag att den också härrörde från en modellbil i skala 1:25. Att hitta sådana bilar hemma är inte lätt, så det var att leta efter det på eBay. Efter en lång period av utforskning upptäckte jag att det är baserat på en McLaren M8B, en populär bil från Can-Am-loppet på 60-talet.

Foto: Knut Arne Marcussen mer

mödosamt detektivarbete

- Det var inte att finna i storleken 1: 25, som i själva verket möjligt att se i filmen. Skalan är 1: 20 och därför är Blodstrupmos bil något större än resten av startfältet. Det kommer från en plast plast kit som jag hittade med en burk i Kanada. Han hade varit orörd i lådan i 40 år. Mitt detektivarbete var fullständigt när jag fick reda på att det var den bilen.

Säkerligen ändrade också en del. Ursprungligen är det orange, men Sandemose måste ha målat det svart och lämnat det orange som de karakteristiska ränderna.Vidare är en galler monterad i staketet och cockpiten är rekonstruerad så att Mysil Bergsprekken kan sitta framför Blodstrup. Vissa dekaler, inklusive startnummer 4, används i filmen på en av de andra bilarna, förklarar Jan Tore.

- Men din samling består också av mer?

- Ja, kanske inte alla vet att en LP-skiva och en fotobok släpptes från filmen. Jag har också pussel utöver modellfigurerna från två olika utgåvor. Och så har jag naturligtvis säkrat de två Solan och Ludvig dockor som kan prata.

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

10 000 för Il Tempo Gigante

Upplagan av Il Tempo Gigante står i stånd var inte billig alls?

- Nej, det är förmodligen det största området i landet och jag fick betala 10 000 kronor för det.

- Är det värt så mycket?

- Ja, det här är helt intakt och tas ur lådan. Då kostar de dem.

- Hur är ditt förhållande till filmen idag?

- Det är bra förutom att jag kommer att vara medveten om missarna. I en sekvens där Redor kant rusar förbi målområdet med Il Tempo Gigante kan du med hjälp av pausknappen och klickar på en bild framåt ser armarna på en man med film beater kort. På vissa ställen ser du också att de spelar filmer över bakgrundsbröderna under en kort stund och klarar sig med resten av studion. Då faller idyllen lite.

- Vet du hur många gånger du har sett det?

- Åh, det måste vara minst 100 gånger. Men det finns inget för en av de bästa filmerna på tiden!

Foto: Knut Arne Marcussen mer

Jan Tores Pinchcliffe bilar

bil nummer 3 - utförandet av italienska Ruffino Gassolini (populärt kallad djävulen från Torino)

Foto: Knut Arne Marcussen mer

Bertone Carabo - en konceptbil från Alfa Romeo, designad av Bertone i början av 70-talet. Ändrad med startnummer 3 och borttagen motorlock. Motorn har flyttats så att den är synlig och motorlocket är gjord av staketspikar.

Bil nummer 12 - drivs av tyska Heinrich von Schnellfahrer (även känd som fenomenet för monokulär och glasögonhastighet).

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

Abarth 2000 - Abarth är fitnessspecialist för Fiat och detta är en av sina sportbilar. För filmen är leksaksbilen från Politoys modifierad med en monterad topplock och karburatorskenor ovanpå motorkåpan. Även eftermonteringsspoiler som är identisk med den som hittades på Blodstrupmos bil.

bil nummer 5 - drivs av svensken Ronnie Medel-Svensson (ligister från Østerås)

Foto: Knut Arne Marcussen mer

McLaren Chevrolet - 8-cylindrig bil för populära Can-AM racing-serien i USA och Kanada. Guldbrun färg och startnummer 5 var filmens egenskaper.

Bil nummer 8 - drivs av argentinska Carlos Fandangio (man från Pampas som förra året gick raka vägen till bergväggen utan skador på den)

Foto: Knut Arne Marcussen mer

Lola L & M 260 Kan -Am - Dessa byggdes i slutet av 60-talet för användning i den tidigare nämnda Can-Am-serien.Modellen i filmen är också från Politoys på 1:25 skala och såldes på 70-talet. L & M-klistermärkena tas bort i filmen och startnummer 8 är eftermonterat.

bil nummer 4 - körning av irländaren Jimmy McQuick (den enda av de förare som inte presenteras av högtalaren innan loppet).

Foto: Knut Arne Marcussen mer

Lola L & M 260 Can Am - i själva verket finns det två Lola L & M 260 Can-Am med In Flåklypa Grand Prix och det är samma bil nummer 8. Detta dock målade blå (så Jan Tore har uppenbarligen också varit oroad) och det har bifogat nya ränder och startnummer.

Boomerang Rapido - drivs av Rudolf Blodstrupmoen (med den psykiska Mysil Bergsprekken som andra orsaker)

Foto: Knut Arne Marcussen mer

Mc Laren M8B - en annan bil från Can-Am-serien, här med 12 cylindrar. Bilen är något större än de andra, eftersom det är byggt i 1: 20. Som i filmen har också Jan Tore målade orange bil svart förutom orange ränder. Snake Oil är skriven på dekaler med särskild dusch, det finns monterat galler i staketet och cockpiten är ombyggd efter bilder från filmen. Letar du efter är inte hjulet centrerat, men det är inte heller i filmen. Fönstret med ett fönster som ligger framför Bloodstrup-motorns säte härstammar från en personalsticka till modellbilen.

Il Tempo Gigante - drivs av Homer Simpson (lokal cykel reparatör och uppfinnare)

Foto: Knut Arne Marcussen mer

Inbyggd med bil - soundtracket till filmen Bjarne Sandemose. Till filmen gjordes två olika storlekar, den största av ca 2 meter långa. Den användes mestadels för detaljer och närbilder. Den andra Il Tempo Gigante och Blodstrupmoens var bilen fjärrstyrd så att de kunde springa mot varandra i vissa sekvenser av loppet. Jan Tores bil är 100 procent, tillverkad av Normack AS strax efter att filmen släpptes.

Foto: Knut Arne Marcussen Visa mer

ADVERT

Mest populära