All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Fråga aldrig vänner om detta!

Det är inredningsarkitekten MNIL Trond Ramsøskar som bränder denna salva när vi ber om några enkla råd för människor som nu vill ha lite mer färg i världen. Han är känd för att vara oerhört orolig i sin hantering av färger, så vi trodde att han var mannen som kan flytta oss lite ut ur vårt färglösa utrymme.

- Vi vill inte leva det neutrala livet; vi är enskilda - det är min "väska" väska, "min semester" och så vidare. Varför ska vi involvera andra i valet av färg på väggen? frågar han.

Favorit färgsättning

- Gå till favoritfärger för att ge dig något. Färgerna bör lägga till något, ge energi, uppmuntrar han.

Anledningen till att många "inte får" önskad atmosfär och atmosfär är att de glömmer att tänka överallt.

- En dyr designbänk kan inte skapa ett vardagsrum och en fin handduk kan inte göra ett badrum, säger han.

Han tror att färger underskattas som ett instrument för att skapa atmosfär. Det bör inte vara färg för skullens skull, men att göra det personligt och lägga till energi. Han gillar även de små, och han klär sig i dem, använder mycket färg i sina projekt och har målat hem med starka färger. Och han blir inte uttråkad! Förutom att hitta rätt färger handlar det också om var de används och doseringen av dem. Den största dosen kan vara bäst på korridoren, som ett litet välkomnande, eller en färgstark stol som orsakar en miljö att utstråla.

Ett kök blir en riktig "laddningsstation" med favoritfärgen på väggen. Den här färgen har färgen 5875 Frost från Butinox Interior.

Ge det lite tid

-Om du är rädd att en färg blir för stark, kan du välja en ton som är något gråaktig, men problemet är att det kan vara för halt och förlora effekt, varnar han.

Måla streck och låt färgerna sjunka något.

- Om du upptäcker att väggens färg blev lite för kraftfull, ge det några dagar. Kanske behöver du bara vänja dig, säger han.

Även när han målade entrén, kände han limegrön, och samboern tyckte att färgen var bra. Efter några dagar godkändes det.

- Färgen är faktiskt lika stark som den måste vara att ge den lite extra, han skrattar.

Aktiva och passiva zoner

Områden som går fort genom kan tåla mycket färg. Denna trappa är färgad av Nordsjön.

Trond skiljer mellan aktiva och passiva zoner. Vi kan tåla mer energiska färger i rum som vi inte stannar länge. Därför är entré, gästtoalett och hall uteslutna sovrum för att testa färgerna. Där köket är ett separat rum, kan det också uppfriskas med lite färg.

-Du måste också ta med svart, avslutar han. För svart måste vara i kontrast till att producera färgerna, de blir tydligare och kraftfullare mot svart.Han varnar för mycket grå eftersom grå stänger av färger och gör interiören neutral och hala. Och vi vill inte vara avslappnad eller grå, ska vi?

Trond färgtips:

En liten dos av svart orsakar att färgerna strålar ut. Här är väggen målad med färgen på Lucca från Fargerike.

1. Fråga inte vänner

2. Set med favoritfärger

3. En gråaktig färg kan vara för avslappnad

4. När du tror "wow, vad har jag gjort", det ser ut som något

5. Skicklighet mellan aktiva och passiva zoner

6. Använd svart som kontrast

7. Måla strimmor och DÖD INTE färgen efter 5 minuter

ADVERT

Mest populära