All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Skyddad terrass

Terrassvärmare finns huvudsakligen med antingen gas eller el som energikälla. Gasvärmare producerar mest värme. Nackdelen är att de kan vara dyra i bruk och kräver lite utrymme. Fördelen är att gasvärmare kan användas var som helst, även i fristående utlopp. De flesta gasvärmare rymmer 11 kilo gasbehållare i foten.

Reflektor Billigare

Många elektriska uteplatsvärmare är prisvärda vid inköp, men producerar mindre kraft än gasvärmare. Bland de elektriska terrassvärmare finns flera olika typer, inklusive infrarött kvarts, halogen och regelbundna reflektorvärmare. Det billigaste är reflektortypen, som har varit på marknaden i många år. "Reflektorvärmare är mycket pålitliga och hållbara och är också överkomliga vid upphandling", påpekar återförsäljaren Lars Hansen på Elkjøp. De vanligaste reflektorns värmare levereras med en effekt på 1000 till 2500 watt.

Lång sommar: Med terrassvärmare, förlänger du utomhussäsongen betydligt, säger Lars Hansen på Elkjøp.

Vindruta

- Om du har en stor täckt terrass är det ofta värt att installera flera lågspänningsvärmare för att uppnå jämnaste värmefördelning. På en liten terrass är resultatet oftast bäst med en stor varmare, säger Lars. Nackdelen med reflektorns värmare är att de fungerar sämre när det blåser. Därför bör denna typ av varmare helst användas på skyddade, täckta terrasser. Fördelen är att hela området är uppvärmt.

Effektiva

Infraröda terrassvärmare skickar in kortvågsområdet och värmer bara upp de föremål som ljuset träffar. Sådana värmare är mycket effektiva, även när det blåser, och på senare år har sjunkit i pris, men avger en relativt stark rött ljus som kan ta högen av suggestiv belysning med ljus.

Konsumentinfo:

Plantage

www. plantage. com

tel. 66 92 62 00

Expert

www. expert. com

tel. 815 48100

Elkjøp

www. Elkjop. com

tel. 815 32000

ADVERT

Mest populära