All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rea

Negativ publicitet kommer att vara i bostads annonser

"Njut av en ny croissant från bageriet på hörnet medan du tittar på morgonsolen gå upp." Dessa typer av formuleringar är inte ovanliga att läsa i bostadsannonser på Finn. nr. De flesta annonser är fulla av vad som är bra med hemmet, medan det är mindre bra, du måste se ljus och lukta att hitta. Ofta nämns de mer negativa sidorna av hemmet i säljarens självdeklaration eller på vaga villkor i takrapporten. Det är en känd sak att inte alla hemköpare är lika bra att läsa alla papper noggrant eller att tolka dem korrekt.


Läs också: Säljarens avslöjande

påvisbart i ad

Nu konsumentombudsmannen dock dra negativ information om fastigheten korrekt ljus - det är vägen in i online-annons.

- Poängen är att få all information om hemmet, inklusive negativet, på ett sätt som gör att köparen tar med och förstår dem. Då måste vi titta på möjligheten att få de negativa sakerna i onlineannonseringen, säger Tonje Hovde Skjelbostad, konsumentkonsumentchef.

Men hur ska mäklare komma överens om det i praktiken? Finns det någon som kommer att skriva osanna saker som: "Du är inte troligt att ha tid att njuta av en croissant i nyrenoverade kök, eftersom badrummet, som har skadat membranet och gamla beten, kommer att orsaka dig så många bekymmer att både fritids- och aptit blir en historia bara "?

Branschen är med

- Det är inte lätt, men poängen här är att vi måste ha med oss ​​i branschen att få till stånd förändringar - och vi har. Fastighetsmäklare har också insett att något måste göras för att begränsa konfliktnivån efter bostadsinköp. Jag tycker därför att det är möjligt att ändra dagens praxis, även inom den lagstiftning vi har idag, säger Skelbostad.

Verkställande direktör Carl O. Geving från den norska fastighetsföreningen (NEF) är positiv till konsumentombudsmannens initiativ.

- Studier visar att endast ungefär hälften av hemköpare läser prospektet. Då blir det viktigare att texterna i webbannonserna och på webbplatsen är korrekta. Vi ser fram emot en diskussion med ombudsmannen om detta, säger Geving.

Projicerat boende

Även om projicerade bostäder, dvs. bostäder under uppförande, kommer konsumentombudsmannen att ha mer neutral marknadsföring.

"När en konsument köper ett hem som ännu inte byggts, är han till stor del i händerna på den information som utvecklare och mäklare ger marknadsföringen av projicerade bostäder. Ännu mer så än när de används försäljning av bostäder finns det ett behov av kompletterande och neutral information om fastighets kvaliteter, miljö och kostnads ​​"stater i konsument~~POS=TRUNC dokument Agenda 2016, där prioriteringar tjänsten Ombud beskrivits.

Konsumentombudsmannen meddelar att den aktivt ska övervaka och ingripa mot olaglig marknadsföring av projicerade bostäder.

Ärlig annons: The Cartoon Creator's Exempel

Ett tänkbart exempel på en ärlig annons, som tecknaren Tegnehanne ser det, publicerades nyligen på Aftenposten.
Läs hela hennes erfarenhet av bostadsinköpsprocessen.

Ärligt? Så ser serien tillverkaren "Tegnehanne" obekanta bostadsannonser. (Skärmdump taget från Tegnehanne i Aftenposten.)
ADVERT

Mest populära