All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Behövs källare - grävde ner

I Sheet nr 1-2015 skrev House & Property på paret Marius Løvig Husby och Tinna Kuld Gudmundsdottir som kände att de behövde mer utrymme i huset de äger i Ski i Akershus. Lösningen för paret var att expandera sin befintliga källare. I källaren godkändes inte, men Løvig Husby hade en vision att gräva i, dådet foundation och bygga en hel källare. Nu är det klart och det är något som Marius Husby inte ångrar att det är valet.

- Det har varit en otroligt trevlig resa. Jag har gjort allt själv. Det fanns två motivationsfaktorer för att göra saker själva. För det första sparade jag pengar, men det var också för att det här var något jag gillar att göra. Jag har en bra känsla av att bygga min egen anledning, säger han.

Løvig Husby började köra en minigraver i källaren och gräva ner. När han grävde ner byggde han grundarna djupare i cirklarna.

Det såg ut som graven stod i mitten av källaren.

- Jag fick hjälp med allt som måste göras av proffs alla elektriska och saker i badrummet som måste göras på rätt sätt. Det är viktigt att du har allt i ordning, även om du känner att du kan göra allt själv, säger Husby. Han plockade också lite hjälp till några av målen. som gipsskiva, mousserande och borstning.

Hit stenar dolda

Hade det inte varit för några hackig vatten på vägen hade det nog kosta mindre och tar mindre tid, enligt Løvig Husby. Totalt tog projektet två år. Han berättar om flera episoder där planerna ändrats. Det skulle visa sig att huset var i sämre skick än vad han hade förväntat sig.

- Det var ett gammalt hus, så vi blev inte förvånade över att det var gömt av något vi inte var beredda till. Vi så småningom ut att hela huset var skeivt. Kullagerna ätes av borr och måste kontrolleras. Elektriska var helt enkelt ett skämt. Där var vi tvungna att ersätta allt. Dessutom var väggarna våta med fukt, vilket tog lång tid att torka, "sa han.

NY BAD: Med 45 nya kvadratmeter att hyra, fanns utrymme för ett mycket stort badrum.

Att projektet tog så lång tid var att Løvig Husby hade tillbringat en bra tid. Han ville ha verkliga förväntningar på projektet. Att gå i tid var aldrig tillämplig.

- Det var viktigt för mig att ha verkliga förväntningar. Det är bättre att förlita sig på att ta lång tid i stället för att man tycker att det borde gå snabbt, innan det visar sig att det går längre tid än förväntat. Det här är något jag tycker att många författare brinner på, säger han.

Du menar mer bör ta chansen

Løvig Husby kan verkligen rekommendera andra med sådana möjligheter att göra det här jobbet. Om du har tid, energi och intresse kan du verkligen dra nytta av det.

- I slutändan blev detta en mycket billig kvadratmeter. Totalt har det med dränering och landskapsarkitektur kostat mellan 700 och 800 000 kronor och jag har fått 45 kvadratmeter extra. Det ger ett kvadratmeter pris på 17 000 kronor. Om du förväntar dig det i förhållande till det normala marknadspriset, är det här en bra butik, säger Husby.

CHEAP: Totalt pris på $ 17.000 per kvadratmeter. Det är ganska billigt jämfört med dagens kvadratmeterpris i Ski, vilket är ungefär 42 000 dollar.

Massorna som han grävde ur källaren användes för att planera trädgården. Siffrorna på kostnaden röstade väl med uppskattningen av informationsplatsen "källare .no".

- Beroende på hur mycket arbete du gör, förväntar du dig en färdig hyllplan med en hyreslägenhet som kostar mellan 500 000 och 600 000 kronor, säger Arne Skjelle i källaren. nr.

Skelle medger att inga fler människor ser denna möjlighet, även när de bygger en stuga.

- Till det här priset får många till exempel en hyreslägenhet på 40 till 50 kvadratmeter. Om du inte behöver hyra ut det, har du en stor yta i ditt hem. I händelse av återförsäljning får du otroligt värde för pengarna du investerat i att bygga källare, sade han.

ADVERT

Mest populära