All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Behöver du en ny kull?

Du ser att en målat vägg måste behandlas om träet ser torrt och kaklat ut. Om de vita klormärkena repas med naglarna, borde väggen ha blivit färgad under den längsta tiden. Då måste döda träfibrer skrotas bort med en stålborste innan väggen behandlas igen med en pensel. Men glöm inte den viktiga förberedelsen med tvätt och priming.

På en mörkbrun vägg kan det vara svårt att se om träet är torrt och kaklat.

- Hitta en repa och använd den i en burk eller krok som inte ser bra ut efteråt. Att göra det kommer att orsaka skadliga skador om du inte behöver gå nu, "säger Lars-Petter Rustan från Jordans verktygsleverantör.

Ett djur som har blivit för gammalt och slitit är lunt och saknar vattenavvisande egenskaper. Detta syns tydligt när regnvatten inte stöter på, men ser ut att det kommer in i träet. Också nu måste en ny bris tillämpas.

Flassing och kritning

Beis bygger också lager - men tunna.

- Det sägs att odjuret inte blossar, men det är helt fel. När en färg eller ett lager har skapat ett lager kan du få en blast, säger Trond Riise, paintmaster och teknisk chef i Nordsjö.

Och flossa boken, det måste skrotas innan nästa pålägg appliceras.

En målat vägg kan också kritisera. Tecken på kritning är att färgen sprider sig på fingrarna när du drar handen över väggen eller att det är ett vitt, matt lager på ytan. Kritting faller ofta samman med blekning, men sker endast genom att använda alkydkvaliteter och är en naturlig sönderdelning av färgfilmen.

- Försök att tvätta ett fält på väggen med tvättstuga. Titta på väggen efteråt är filmen OK. Om det inte var bättre borde väggen runt, säger Lars-Petter Rustan.

Kom ihåg att de mest soliga väggarna bär snabbare. Du kanske inte behöver ockupera hela huset i samma intervall.

Beise i minus grader?

Många typer av bi finns på marknaden - och de finns i flera färger.

Fasadfasader är populära inte bara i stugan i bergen. Även många bostadshus beises. För att inte tala om räcke, utemöbler och terrasser. Boken är delvis genomskinlig och förbättrar träverket särdrag med snoddar, kvistar och strukturer som lyser genom färgen.

Slitbanans hållbarhet är vanligtvis kortare än för en målad vägg, men den kan fortsätta i många år mellan varje gång en ny fläck appliceras.

Det finns flera typer av bi på marknaden: tjära, oljebok och vattentunna akryl- eller akryl / alkydbivor är de vanligaste. Tjærebeis och oljebi kan användas långt ute på hösten. De kan tåla medeltemperaturer ner till noll eller till och med några grader minus, men ta längre tid innan de torkas.

- En nackdel med att borsta eller måla på frysta ytor är att den naturliga fukten i materialet är frusen.När detta vatten i beklädnaden är solbränt, kommer du att få en bländning. Den stora fördelen med oljeprodukterna är att lådorna kan övervintra stugan, säger Trond Riise.

Eftersom vattniga bönor innehåller mycket vatten bör de inte användas vid låga temperaturer, så att vattnet fryser innan det avdunstar. Boken måste också vara en yta torr innan duken kommer på kvällen - annars riskerar du att få en glans på den nystrålade ytan.

ADVERT

Mest populära