All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Närmare gatan kan du inte stanna - utan att stanna på gatan

NO BUFFER: Fastigheten har ingen buffertzon; en kommer rakt in i huvudrummet. Köket från Ikea används också som hemmakontor. Foto: Espen Grønli

Vissa människor drömmer om ett hus, medan andra inte kan nå tillräckligt nära staden. Janicke Aarø Strid tillhör den senare kategorin.

Street life börjar strax utanför dörren.

- På displayen fanns många som vände sig in i dörren. Lägenheten är speciell. För speciellt för de flesta, säger Janicke.

Även hon gick hela vägen och bodde. Hon var mer oroad över potentialen än begränsningarna.

Men för att hon skulle ringa sitt hem var det ett jobb som var tvungen att göra. Lägenheten har tidigare varit ett affärsrum, och även om den tidigare ägaren använde den som en lägenhet ville Janicke önska förändringar.

För att få känslor och orsaken till samarbetar, sökte hon hjälp av Bonytts interiör Beba Vaxevanidou Holøyen.

Clear Wishes

- Jag ville ha en braskamin och en plats att arbeta. Jag är inte så förtjust i matlagning, så jag behövde inte ett arbetskök.

Således blev köket gjort som ett slags vinbar, inte en matlagningszon. Det är en plats för champagnebubblor och jordgubbar, inte grillat och sås.

- Jag ordnar inte stora middagar, men snälla ta med goda vänner för ett glas vin innan du går ut.

VEDNISJER och färg: Små nischer genom att föra en välkommen organisk elementet in i en miljö som kännetecknas av konstmaterial och släta ytor. Väggen över köksdisken är vit och naken för att fungera som en duk för en projektor. Den gråfärgade dörren leder in i sovrummet. Foto: Foto: Espen Grønli

- Rough, inte trevligt

Köket var helt förändrat

Slitna sovrummet var lekfull två rum

Lägenheten skräddarsyddes Janicke och fas i livet hon är i just nu. Hon har inte för avsikt att stanna här för hela sitt liv. Det fick henne att falla lite lös.

- Jag skulle inte ha haft det. Jag ville ha det coolt och tufft.

Interiörarkitektens uppgift var att se till att Janickes personlighet uttryckte sig korrekt.

Starka, klara färger - gul, röd, blå och lila - gav charm Janicke sökt.

- Många norrmän är försiktiga med färger. Här har vi använt neutrala färger som bas och präglade med starkare färger som violett, röd och orange. Färganvändningen är ganska vågad, men fortfarande inte rörig, säger Vaxevanidou Holøyen.

Romforstørrende

COLOR FEST i vardagsrummet, Stuemøblementet består av en soffa och ett bord från BoConcept. Ett litet fält på väggen bidrar till att betona vägglampan. Det svarta och vita fotografiet, som är tapeterat på en vägg, ser på horisonten och verkar vara rumhöjande. Fotopapper från Perswall. Foto: Foto: Espen Grønli

Lägenheten är inte stor och ljusfallet är begränsat.Därför handlade det om att utnyttja rymden och göra vardagsrummet så mycket som möjligt.

Denna kostnad transformation

Kök £ 41 800

Barpallar £ 1300

Golv (v / Jan Erik Farmen) 20 £ 000

Eldstad, inkl. Brickwork, £ 48 tusen

Foto förlust och folie £ 3200

Elektriker Working £ 8000

Totalt: £ 122.300

Black-and-white fotografi som tapetserade på en vägg drar blicken mot horisonten och har just en sådan romforstørrende effekt.

- Att vita och ljusa färger reflekterar ljus och framträder rumsförstoring är känt. Men genom att måla en mörkgrå dörr visas detta om ett slags hål och har därmed en rymdexpanderande effekt i ett litet rum. Här ger det också djup och kontrast till tapeten, säger interiörarkitekten.

Glad i staden

De flesta bostäder har en slags buffertzon mellan inifrån och ut. I Janickes fall är avståndet mellan trottoar och hus minimalt. Därför var det nödvändigt att hitta ett golv som tål både smuts och slitage.

URBANT HEM: Janicke Aarø Strid ligger en kort väg från vardagsrummet till stadslivet på Majorstua i Oslo. Foto: Foto: Espen Grønli

inredningsarkitekt visste vad man ska göra:

lösning som gav mindre skräp i köket

Slipper dagsljus i

- Finns det en hel del trafik på golvet, leta efter material som används i offentliga utrymmen. Ett golv i plastplåster är bekvämt, robust och annorlunda, påpekar Vaxevanidou Holøy.

Platsen på gatan är ett tvåkantigt svärd. Hur nära till staden behöver du verkligen leva?

- Det är nödvändigt att ange dagsljus. Samtidigt måste jag skydda mig, säger Janicke.

Den preliminära lösningen var att sätta upp en folie som förhindrar genomskinlighet, men släpper ut ljuset.

- Kanske tar jag bort det, åtminstone högst upp. Lite besvär med att bo i staden är att ha kontakt med stadslivet.

FAST PASS: Den djupa fönsterbrädan har blivit en permanent arbetsplats för den boende. Här är det lättaste, och här är den mobila täckningen bäst. Foto: Foto: Espen Grønli

Se också:

Håll dig informerad: Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Arkitekten i köket i vardagsrummet

Fler och fler interiör bilder i vår inspiration guide

kort väg ut: ytterdörren som ligger i köket, leder dig rakt på gatunivå. Fönstret från Kvint Interior, förhindrar synlighet och synlighet, men eliminerar fortfarande dagsljuset. Fönsterhöljet används därför som arbetshörn. Foto: Foto: Espen Grønli

Statusnamn: Har du väster eller östra namn?

ADVERT

Mest populära