All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Naturen - viktigt i vår vardag

Interface förenar inklusive den internationellt kända arkitekten och expert Oliver Heath och hans syn på ekologisk design och hållbar arkitektur. Han talar varmt om så kallad "biofilic design", som innebär design starkt påverkad av natur och naturens element. Han tror att även om de flesta människor idag bor i städer, har vi en inbyggd attraktion för naturen. Kärlek till livet - vi kan säga att det finns en tillräcklig översättning av termen "biofili" - och det används för att beskriva den mänskliga längtan efter naturen och naturliga processer.

Ett bättre liv

Problemet är, enligt Heath att många arbetsplatser och kontor är utan inslag av element som binder oss till naturen. Ny forskning visar att jobb utan gröna insättningar och tillräckligt dagsljus har en negativ inverkan på vår hälsa och vårt välbefinnande. Detta leder ofta till högre stressnivåer och lägre produktivitet.

Effekter

Element från naturen gör dig friskare och får dig att må bättre.

Amerikanska sjukhusundersökningar visar att patienter med användning av "biofilic design" använder 22 procent mindre läkemedel efter operationen.

Andra studier visar att skolelever har ökat sin inlärningsförmåga med 25 procent i miljöer där naturelement är integrerade.

"Biophilic Design" på en arbetsplats kan handla om tillgång till naturligt ljus eller fönster mot en park eller ett annat grönt område.

Den natur- och mattplattor

Matt tillverkare Interface är en ivrig förespråkare för att ge oss associationer med naturen i våra urbana liv.

- Det känns naturligt att den design som härmar naturens eget material visar sig ha en positiv inverkan på hälsan, vår prestation och vår förmåga att koncentrera sig på arbetet. För oss i gränssnitt betyder "biofilisk design" att vi tolkar och använder nyanser av naturen, som färger och texturer som vi alla omedvetet svarar på, i vår designprocess när vi utvecklar mattor. Förbättring av arbetstagarnas välbefinnande, produktivitet och kreativitet är nyckeln till framsteg för företaget idag, säger Ann Charlott Lade, Nordic Marketing Manager for Interface.

ADVERT

Mest populära