All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Naturmaterial i badrummet

Ett badrum ska vara en oas i huset, en plats för förnyelse och avkoppling. Och även om vita kakel kan verka inbjudande i all sin enkelhet och renhet, kan de också ge rummet ett kallt och sterilt uttryck. Men istället för att lägga till nya plattor kan du se det vita som ett tomt ark som du kan rita. Bryt kliniken med varma och naturliga material och du får ett helt nytt bad. Lämna den naturliga och sensuella ställningen i kontrast till badrummets hårda, rena plattor. Ta med naturen i badrummet och hitta lugnet.

Varmt, lövt trä

Användningen av trädetaljer ger värme till badrummet, och gyllene trä kan ge en stor kontrast till sneda plattor. Du kan ta med trädet genom små detaljer som tandborstehållare, toalettstol eller badställ, eller du kan välja att använda den mer i detalj som en bänkskiva och badrumsmöbler.

Det är en bra behandling om du blandar en snäv design med en träbänk. Italiensk Ellebi är bland dem som erbjuder trä handfat. Eller för full effekt - gå till ett fristående badkar i vacker valnöt eller körsbärsträd. American WS Bath Collections har en rad vackra träbad.

En hint av strand

Rullande bergarter i löst och fast tänker havets sten och steniga stränder. Rullande stenar kan löst läggas som dekoration runt en blomkruka, på bänken eller i en skål med kubbelysning. Eller du kan låta dem bli en fast funktion i rummet genom att forma stenar i golvet i duschen. Till exempel har Fired Earth kakel med stenar, vilket gör det enkelt att lägga dem. Det är vackert att titta och ge dina fötter en liten daglig massage.

En grön oas

Några gröna detaljer i badrummet ger omedelbart rummet en mjukare touch, och en vacker orkidé på bänken ger skönhet i vardagen. Bland de plantor som tycker om att njuta av badrummet hittar du guldörnar, grönska, fredsliljor, ormbunkar och aloe vera. Se till att plantorna får tillräckligt med ljus och tänk på att golvvärme kommer att torka ut golvstående krukor mycket snabbare än annars.

Mjuka, naturliga tyger

Vi bör inte heller glömma textilierna på badrummet. Tjocka, lyxiga handdukar i naturens toner är en dröm att sjunka in efter en dusch, och kommer också att dämpa eventuell efterklang i ett rum med plattor på alla ytor. Dessutom, om du väljer ekologiska bomullsdukar, torka den nakna huden med förtroende för att textilierna är fria från kemikalier. Organiska bomullshanddukar levereras av Turiform, medan Cotton Child säljer svanmärkta handdukar.

Detaljer

Du kan också ta med naturen i badrummet genom personliga detaljer. Att skåla tillsammans på sommarsemester kan vara ett dekorativt element, antingen ensamt eller tillsammans med vackra stenar, eller kanske på en fat med glas, ljus och en enkel ros. En naturlig svamp är både snygg att se och njuta av, och spegeln kan vara inramad med ett ljuvt, slitet drivved.

Med andra ord finns det ingen anledning till att badrummet behöver ge ett kallt kliniskt uttryck, även om alla väggar och golv ska kakelas i vitt. Önskar naturen välkommen in i badrummet och känna dig lugn.

ADVERT

Mest populära