All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Naturlig kalkfärg - mer populär än någonsin!

Från att vara en produkt för de flesta interiörer intresserade har användningen av kalkfärg nyligen ökat dramatiskt.

- Jag tror att många väljer Pure & Original eftersom det är hantverk. Norska konsumenter söker efter "fotspår" -produkter, och det är precis vad den här färgen ger. Kombinationen av naturliga pigment, vackra ytor och egen äkthet gör produkterna enkla att välja för många, anser Idar Stensvold, europeisk varumärkeschef i det nederländska företaget.

Naturligt och miljövänligt

Färgen Earth Stone är en användbar färg.

Den speciella färgen är baserad på lime och exklusivt naturliga färgpigment, vilket ger ett speciellt djup i färgerna.

- Du får inte ett sådant djup med någon annan färg. Kalkfärg är också en av de mest miljövänliga produkterna på marknaden. Vi ser nu att allt fler väljer produkterna, helst en kombination av olika varianter, i alla rum, för att få en färdig stil med ett starkt miljövänligt uttryck, fortsätter Stensvold.

Fler varianter

Fresco betongkvarn är speciell eftersom den appliceras med en pensel, inte en pensel, korsar och korsar väggen. Ju mer kaotisk applikationen är desto vackrare är den konkreta effekten.

När målningarna från Pure & Original först kom till Norge var det främst betongmålningen Fresco som fick uppmärksamhet. Färgen appliceras med pensel på korset och över väggen. När den torkar, ger den en illusion av plasterbetong mot väggen. Sedan dess har sortimentet kompletterats med ytterligare produkter, inklusive en helt dödlig variant, som nu ökar betydligt i popularitet.

- Supermattfärgen Classico är vår internationella bästsäljare och står för mer än 70 procent av försäljningen i Europa. Vi ser nu att fler och fler väljer denna variant här hemma också på alla fyra väggarna, säger Stensvold.

Nya färger

Det mesta är grå, men det är fortfarande en ökad användning av färger. Den här färgen är Old Rose.

Kalkmalerierna har sina egna handmålade färgdiagram med ett brett utbud av nyanser.

- Förra hösten lanserade vi några nya färger, och många av dessa har blivit våra bästsäljare. De grå och mörkare färgerna är fortfarande de mest populära, men vi ser ökad användning av färger, säger Stensvold.

Tillverkaren har därför valt att lansera åtta nya färger som en vår / sommarpalett för 2015, bestående av två olika blå varianter, en gul, en liten rostig röd och en pulverfärg. Färgerna har namn som Havana Yellow, Barbados Blue och Burned Sand - som borde frambringa sommarens känsla för de flesta.

Om du inte hittar den perfekta färgtonen i färgdiagrammet kan den supermåttiga Classico också beställas speciellt från önskad NCS-kod.

Ett urval av vår / sommarpalett.

ADVERT

Mest populära