All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Naturlig harmoni i vardagsrummet

Material från naturen vädjar till våra sinnen. Förutom att se, kommer vi att känna igen dem. De naturliga materialen ropar inte efter uppmärksamhet. De är lugna och harmoniska, vilket ger en vacker lugn och blyghet. Det finns inga starka färger som fångar vår blick, men olika material och strukturer som får oss att känna.

Bambu på golvet

Bambu är exotisk. Men till skillnad från många andra exotiska skogar är golv av bambu fortfarande trevligt för miljön.

Golvet som ligger i detta vardagsrum har en gång vuxit på en bambuplantage i Kina. Över 5-6 år har de skarpa skotten blivit om 10 meter lång och klar för avverkning. Efter avverkning skjuter roten igen nya skott, som efter de närmaste 5-6 åren är redo för avverkning.

Bambu är uppdelad, komprimerad och limad för att bilda parkettposter. Ytan kännetecknas av ett vattendrag, medan det är mycket svårt. Bambu golv är därför ett hårdare och hållbart golv än de vanligaste parkettgolv.

Stonewalls

Till skillnad från golvet kommer väggarna i detta vardagsrum inte från andra delar av världen. För en kort tid sedan var den här tapeten på ett majsfält på Semb Farm i Biri. Halmen är handvävt till glänsande och gyllene tapeter - mer miljövänliga väggbeklädnader bör ses efter.

Tapeten är vävd med halm i sin naturliga färg, men med olika färger på ledningen skapas olika nyanser. Det är möjligt att ha tapeten inslagna i randiga mönster, men i detta rum valde stylisten den tystaste varianten med vit tråd.

Dessa tapeter kan vävas på beställning så att du kan få längden du behöver. Den är tillverkad i standardhöjder på 240, 255 och 300 cm, men även detta kan anpassas.

Natur Detaljer

Naturens känsla handlar inte bara om material, även ämnen som härrör från naturen kan inkluderas. Med hjälp av ett lodjur soffa, horn på väggen, grenar, timmer och kaniner har stylist skapade en intim och varm atmosfär med humoristiska inslag.

ADVERT

Mest populära