All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Naturligt och enkelt med kork

Korkmaterialet är vanligtvis kopplat till vinflaskor och skyltar. Som golvmaterial blev det lite dåligt rykte på 70-talet på grund av felaktig användning och montering, men nu är materialet modernt igen.

På många sätt är kork ett överlägset val i barnrum. Varje kvadratcentimeter kork innehåller 40 miljoner luftceller, och 50 procent av korkvolymen är hermetisk luft. Air pad ger en mängd fördelar: de absorberar stötar och ljud, värmeisolering och gör golvet bekväm att gå till på. Dessutom är det ett helt naturligt golv.

Easy klick företag

Utöver de brickor som du klistrar fast, finns nu system som kan klickas på plats. Golvet är gjort av 12 mm tjocka plattor i storlek 90x18, 5 centimeter, som är monterade utan användning av lim. Längden är så kortare och plattorna är bredare än vanlig parkett - men de är klämda ihop på exakt samma sätt. Det enda verktyget du behöver är väska, penna och skalan.

Cork golv görs i ett överflöd av färg - från nästan svart till vitt - du kan få kork mönster med naturligt utseende och mer eller mindre diskret korkstruktur. Det är också möjligt att designa ditt eget golv genom att kombinera olika färger och mönster. Varje förpackning innehåller drygt två kvadratmeter - så det är gratis att blanda eller välja en mer omfattande yta.

15 års slitageskydd

Daglig rengöring görs bäst med en dammsugare eller en mjuk kost. Alla typer av naturgas är känsliga för fukt, så använd inte stora mängder vatten under rengöring. Torka av med en fuktig trasa och torka av vatten eller överskottsvatten snabbt. Tvättvattnet tillsätts till ett neutralt tvättmedel, såsom Zalo.

kan De moderna kork golv förses med ett övre skikt av vinyl eller med en mycket stark och matt finish på toppen, vilket gör dem lätta att hålla rena, och de är så gott som underhållsfria. Att tillverkaren ger en 15 års garanti mot slitage för golvet för att hålla det bra år efter år.

ADVERT

Mest populära