All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Grann färger - vacker unison

Här arbetar du med färger som ligger nära varandra på färgcirkeln. Dessa är grannar med ett harmoniskt och bra förhållande med varandra.

Du kan välja färg från samma kvarts cirkel eller halvcirkel, intrycket blir mest lugnt om du väljer från samma kvarts cirkel. Ju större klyfta mellan en halvcirkels färger desto större spänning i färginställningen.

Med närliggande stjärnor kan du skapa ett kraftfullt uttryck med starka färger. Vilken typ av humör och atmosfär du vill ha kontroll vad nyanser du väljer. Karaktären kan ändras från ljus till ljus till färg eller mörk. Till exempel kan du göra det elegant och spännande med mörka nyanser, eller natur och landsbygd med mellanslag.

Nedan följer några exempel.

Grannar i turkos och grönt

Startpunkt: Fler färger mellan B, G och Y.

Utgångspunkten är fler färger på färgcirkeln mellan blått, grönt och gult. Här väljs färgerna i ljusa och ljusa nyanser och skapa ett känsligt uttryck. På färgkretsen ligger de i varje kvartal och i färgtriangeln ligger de i den vita delen.

Grannar i turkos och grön.

grannar i gult och orange

Start Flera färger mellan Y och R.

Börjar fler färger mellan Y och R (gul och röd). Här är alla färgerna inom den varma kvartscirkeln mellan gult och rött. Men nyanserna är olika, några ljusa, några färgade och lite mörka. Om färgerna är mycket nära grannar på färgcirkeln blir intrycket nästan lika med ton-i-ton.

Grannar i gult och orange.

Grannar i rött, orange och lila

Utgångspunkt: Fler färger från båda sidor av R; mot Y och mot B.

Utgångspunkten är flera färger från båda sidor av R; mot Y och B. På de stora ytorna dämpas färgen till nästan mörkgrå, medan detaljerna lyser upp.

Grannar i rött, orange och lila.

ADVERT

Mest populära