All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Min himmelske blå

Den doftande polens klassiska isviolettblå är överraskande efter ett mildt vårregn. Du kan stressa, nedsänkt i tankar när plötsligt en utsökt parfym dumpar vågor mot dig. Den berömda violinandan. Det är konstigt att något så överväldigande kan komma från något så lite som doften av doften.

Så det är min fjäril blomma, en slingrande krukväxt från Ugandas regnskogar, vilket gör att det ser ut som små, exotiska, Saga siffror flaxar runt i mitt fönster. Med det kommer sommaren till mitt hem. Den har fått sitt norska namn Blåvinge efter den ljuva, ljusblå fjärilen, som vi ibland ser utflammade över blomsterbäddar.

Med stigande vårvärme kommer slutligen när min blå vita väg går ut. En blå vit väg? Ja, hon är en sällsynthet med den vitahåriga kärleksfulla varelsen som blommar med otroligt blå färg. Svårt att få tag i, men den som väntar på något bra ... Sök på internet, har du tur kan du hitta denna pärla på www. botanicus. nu. Växten är inte billig, men när den blå vita vägen blomstra kommer du att tro att det är en bra investering på våren.

Lisa Winnerlids , en välkänd trädgårdsmästare som också har skrivit flera böcker om blommor och trädgårdar.

Älskar du blommor? Då är du en vårmäns näsa! För till exempel oss är trädgårdslivet aldrig mer underbart gott än när himlen lånar sina blåtonade toner för vårens första, små, blomstrande subkulturer.

När den blå vägen är klädd i himmelsblå silke, tycker jag att hon är den vackraste. Då är det dags att öppna trädgården. Sedan har räkningen gått och marken är klar att bearbetas. Hon är också bra, tycker om att känna sig bekväm i mjuk mögel. En släkting har en blååra som helt tar andan. "Vad gör du?" Jag frågade "Ingenting", svarade han "Det är det som är hemligheten Blåveis kommer att vara i fred.".

Se även:.

Höst Pursuits i trädgården

Även om dagarna är kortare och svalare, det finns mycket att pussel med utomhus.

Jag älskar den ryska stjärnan, Scilla Siberia och Pearl Flower, Muscari, för deras enorma liv. Man sätter några lökar under hösten och när man har dina barn, barnbarn och olde-barn i gräsmattan-en, under trädet, ja, där en vilja, multiplicera de -live till en vacker blå havet.

1. Himmelen blå himmel, blå väg, trivs under lövbuskar där det kommer att vara orörd. Gnid aldrig eller befrukta där det står. Det skulle vara skyddat, men du kan köpa växter tidigt på våren.

2. Livet är aldrig lika underbart som när man kan välja en bukett av den första lilla blåen. : En blå väg, en blomning av blommor och russeblå stjärnor som sprider doften av oss runt.

Läs också:

Välj rätt snöslunga

En snöslunga kan vara bra att ta till när snön faller och drivorna närmar axelhöjd. Men vilken snögubbe ska du välja?

3. Den förtjusande doftande violetten med sin gudomliga violett anka ofta upp i halvskuggan i trädgården.En vacker landskapsplanering som blommar i mars / april, inklusive hösten.

4. Blåvinge blommar överdådigt med små blommor från vår till höst. Det kräver lite, men är törstig och trivs bäst i ett ljust fönster utan bullriga soler.

5. Det finns något ytligt vackert över de blå vita vägarna. Det finns några sorter: "Royal Blue", "Blue Beauty", och den här kallades "Allenii". Som de vanliga vita vägarna, njuter de av sin komposterade lummiga jord i en skogsmiljö.

Läs också:

Växterna som drar fjärilar till trädgården

Vill du ha mer liv i trädgården än du och blommorna klarar av sig själv? Bjud in några färgglada gäster.

ADVERT

Mest populära