All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Mina klättring skatter

Ja, det kan jag! När den verkliga kaprifol doften fyller luften, är det som om du är i en citrus grove med doftande orange blommor på Medelhavet. Men snart de pigg leden klättrade höjd och vuxit till en riktig "skärande bo." Frustrerande!

Så vad gör du? Du lär dig att beskära kaprifolan ordentligt. Då kan du använda den här livskänsla väldigt mycket.

Som en blommande mattan kan du också använda klämmorna. Eller låt rankorna klättra i buskar och höga perenner och klä av staketet. Storblommiga clematis: Blåviolett "Jackmani" är den vanligaste. Elegant, men det finns också många godsaker: ljusblå "Perle d'Azur", silver pink "Hagley Hybrid 'och lila svart" Romantika ". Alla med en mängd blommor - de är också mycket hårda område 1-5).

Italienska clematis blommar överdådigt från högsommar till sen höst. Två av mina pärlor är vinden röda "Mme Julia Correvon" och mörklila "Etoile Violette '(zonerna 1-5).

påkostade av klätterrosor fyllda mur, staket och pergola är många drömmar, min också. Dock har misstag med olyckliga sorts lärt mig att det finns så många som mäter upp i vårt klimat. Den bästa röda klättringsväskan är "Flammentanz". Den blommar i midsommar, men sedan ge det hela vägen till zon 5. Bland återmonteringskluster rosor väljer jag den klassiska "New Dawn" med romantiska ljusrosa blommor tills frosten kommer (zon 1-4).

En uteplats med varmt och soligt läge i zon 2-3, skulle jag träffa med björnbär. Det är en fantastisk tillväxt som kan få 3-4 meter långa skott på en sommar. Sedan skulle jag sitta där och lyssna på humlekoncerten i de söta rosa blommorna. På hösten ska jag välja de läckra bären och laga en gudomlig sylt. Och när vintern rasar utanför, skulle jag högtidligt ta bort min blackberry sylt och påminner om söta sommar!

Läs också:

En plats i solen

sol och sommar ger dig energi och livsglädje. Dra fördel av uteplatsen till sent på hösten och förlänga ditt efterlängtade sommarliv.

1. Den kräm-vita-rosa blomman av äkta kaprifolium är en liten bit av konst. Verklig kaprifol tillhör de mest doftande arterna. Njut av solskuggan. Kommer att vara om 3 meter hög.

2. Den storblommiga klematis hybrid "president" få teskålstore blommor i djupa blåviolett. Blommar i månader på sommaren.

3. Låt leden av stora blommande klematis söka uppåt beror på höga perenner som matchar i färg. Här klättrar sorten "Ville de Lyon" på den utsökta perenn "Panhellenic ären".

Läs också:

Hedge Plantering hör minskar till

Hedge Plantering höra höst. Och nu kan du göra en bra affär.

4. Climber Osen "New Dawn" är en världsberömd klassiker bland klätterrosor, som trivs i det nordiska klimatet.Persilja rosa blommor har en underbar doft och springer ut till sen hösten.

5. Björnbär är en underbar växt för espalé med glänsande, svarande bär och dekorativt finplättat lövverk. Två sorter utan torn är "Black Satin" och "Jumbo".

ADVERT

Mest populära