All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Min bästa vän är lätt som en fjäder

En av de saker jag saknar mest när jag är borta, täcket min. Jag är beroende av att sova bra och god natts sömn är viktig för livskvaliteten. Med tanke på att vi spenderar en tredjedel av livet i sängen, bör vi behandla oss till en ordentlig duvet.

Vad är så fantastiskt om det här duntäcken, förutom att det är en naturprodukt, tillverkade av material som andas, att den har hög termisk resistans, det formar sig efter kroppen och att det är allergivänliga? Det är viktigt att veta att en duvet inte är en man. Det finns ett hav av kvaliteter och sorter att välja mellan, de flesta täcken är fyllda med en blandning av fjädrar och fjädrar; Ju högre andel tunn, desto bättre är kvaliteten på dynan. Men vad är skillnaden mellan tunna och fjäder?

Världens bästa isoleringsmaterial

Dun är upp till fyra gånger effektivare än konstgjorda fyllmedel, och varaktigheten är tio gånger längre. Det är dun och fjädrar från sjöfåglar som är bäst lämpade för täcken och kuddar och norska täcken är fyllda med dun och fjädrar från ejder, gås eller anka. Örnen är det mest exklusiva och dyra fyllmedlet, så gå och slutligen anka. Det finns dock ett antal arter av båda, vilket i sin tur påverkar kvaliteten och priset på dunprodukten. I en duv som väger 900 gram är den tunn och fjäder från ca 75 ändar eller gäss. Fjädern är utformad så att luft och vatten kan inte släppa igenom, så att fåglarna kan flyga och simma, och fjädrar isolerar mot temperaturvariationer, och även fjäderdräkt väger minimalt. Dessa egenskaper gör fjädern och fjädern så bekväm i kuddar och täcken.

Fler produkter

En duvet består vanligtvis av tunnare än fjäder medan den är omvänd med kuddar. Men om du vill ha en mjukare kudde, bör du köpa en med en högre andel tunn. Att kasta kuddar, soffa kuddar, stolsitsar med mer man använder de flesta fjädrar, men jackor, västar, tofflor och andra klädesplagg mestadels fyllda med dun. Dragningen eller dumplingen av produkterna måste vara "duntett" och den måste andas och absorbera fukt. Ju finare dunk kvalitet, desto bättre måste dra. Dagens funktioner är mycket ljusare och mjukare än tidigare när de impregnerade dem för att hålla fast vid dunen.

En duv för varje säsong

John G. Østereng i Nordicform berättar att vi blir alltmer medvetna när vi köper duvet. Barn från 3 år får vuxna tänder. När barnen får en stor säng köper föräldrarna i allmänhet fulldukduk. Fler och fler av oss väljer dynor som är 220 centimeter långa. Dessutom blir det mer utbrett med sommardynerna i tunn. De är tunna och svullna och har en lättare rita. Dynens förmåga att andas och absorberar fukt gör en tunn sommerdim mycket bekväm. Men dunens egenskaper gör att duvet håller på värmen om sommarnatten blir kall.Østereng säger vidare att du bör byta dyne efter årstiderna som du gör med kläder. Enligt hans mening, var och en av oss bör ha tre, kanske fyra täcken och det finns många olika sorter att välja mellan.

Hur mycket du måste betala för att få en bra täcke är svårt att säga, eftersom du kan få enstaka täcken 7-800 miljoner dunbolster till 40. 000

Idag är det mycket billigare att köpa täcke än tidigare, därför är det mindre viktigt att leverera gamla täcken till omkretsen och påfyllning. Kuddar och sommaren täcken tvättas i tvättmaskin, medan vinterdynene så skrymmande att de behöver rengöras.

Hur länge har en duvet?

Det finns många saker som spelar in både

kvaliteten på lädret och hur bra du är att ta hand om det. Här är en bra checklista:

. Använd örngott och täckdukar.

. Skaka och lufta kudden och duvet försiktigt varje morgon.

. Se till att ventilationen i sovrummet håller fuktnivån under kontroll.

. Rengör i ett speciellt städrum varje 5 till 8 år beroende på dunk kvalitet.

. Förvara inte täcken och kuddar i täta plastpåsar / påsar.

. Stoppa inte eller dammsuga dunkarna eller kuddarna.

Vad ska jag välja?

Du kan få täcken i många tjocklekar, längder, bredder och kvaliteter, med sömmar på sömmarna och över samt punktgjorda täcken. Ju fler kanaler det är i en duvet, desto mindre tunn finns det plats för. Det betyder att en duv med många kanaler är tunnare än en med färre. I en kanaland ökar sanddynerna mer fritt än i en rutin. Minsta värmeförlusten är i en prickad duv för att den har minst siktar. Hur varmt täcke att välja beror på hur kallt du har det i sovrummet och om du är en varmblodig eller kallblodiga typ. Sov gott

ADVERT

Mest populära