All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mycket dyrare studenthem år

17 procent högre hyror i år än förra året i stadsdelen Torshov och sågar. Anledningen är förmodligen BI Nydalen, som har skapat 8 000 stugor kopplade till skolan om några år.

- BI i Nydalen kan vara anledningen till att hyrespriserna på hus har växt så mycket på ett år. Eftersom skolan har blivit så populär, kan det ha varit ett tryck på lägenheter i området. Torshov, Sagene och Grünerløkka är inom räckhåll för BI, säger Christian Rasmussen, VD för Hybel. nr.

Förra året ökade hyreskostnaden i samma område 1, 3 procent.

Hur man får den billigaste lägenheten tillgänglig

Numren är från Hybel. Nej, beräknat från hyrda rum och rum i samhället. Hybel hyra huvudsakligen. inga privata hem och dessutom några rum kopplade till studentföreningar.

Många problem för hyresgäster

Trondheim är stabilt

Det är ingen överraskning att priserna på bostads- och bostadsbolag har ökat i år, ännu mer än förra året. Vilka platser har gått upp mest?

Enligt en Hybel. nos undersökning har hyrespriserna på Sagene och Torshov nått toppen mest i Oslo sedan 2007. Förra året ökade Old Oslo mest med 14,5 procent. Oslo centrum har varit mest stabil i pris och har bara ökat 2, 3 procent från förra året till i år. De dyraste hybriderna finns i Gamla Stan i Oslo, medeltalet på 4 339 kr.

Boligbyggs hyreskostnadsguide visar hur mycket det kostar att hyra allt från lägenheter till 5-rumslägenheter i olika delar av Oslo.

Två killar som söker rumskompis

I Bergen Danmarks fått bättre och steg 12, 8 procent från 2007 till 2008. De är också den dyraste i Bergen, genomsnittspriset 3 524 miljoner.

Ge en vy för dig i Bergen - Gratis

Totalt har hyrespriserna i Trondheim stigit med 6 procent och är generellt låga. Trondheim East har ökat mest i pris, 8, 6 procent sedan 2007. Det innebär att genomsnittspriset är det högsta i Trondheim, 3 422 kr. Trondheim Sør och Trondheim Vest har däremot ökat mycket litet, 1, 8 procent och 1, 4 procent.

ADVERT

Mest populära