All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Flytta vardagsrummet, stock Shrine

Nordlanders vill ha vardagsrum på andra våningen. En muslim ville ha ett separat bönrum, rapporterar Newswire på Mesterhus vägnar.

Enligt Terje Romsaas, försäljningsarkitekt på Nor-Hus, är köket det ställe de flesta gör förändringar.

- "Alla" har sin åsikt om köket. Här kommer de att bestämma sig själva, så att ha ett kök i förväg är helt hopplöst. Den är anpassad till varje kund, säger Romsaas till DinSide.

Dessutom finns det naturligtvis också anpassningar till terrängen, förklarar Romsaas.

Se bilder på årets nya prefab här

Mine, er och vår

Enligt Romsaas även krav på antalet sovrum ökat under de senaste åren.

- Det finns en sektion som kan ha mer än tre eller fyra sovrum. Det här är ofta familjer, som båda har ett förhållande, och bör rymma mina och dina barn, säger Romsaas.

Han säger att de nu får frågor om hus med fem eller sex sovrum.

?? Den vanligaste förändringen är att människor vill ha mer utrymme, antingen fler rum eller större rum, säger kedjans chef Raymond Myrland i Mesterhus till Newswire.

Anpassning till livstidsstandard är också en vanlig önskan. Sovrum på första våningen är en fördel när de blir äldre. Andra vill ha lösningar som gör vardagen lättare för funktionshindrade.

- De som har kommit över 40-50 år vill ha bostäder med livstidsstandard. De tycker funktionella och praktiska, säger Romsaas. - Yngre kunder tycker inte så mycket om det.

Här är förra årets nya prefab

Lönsam förändring

Enligt Romsaas det är inte ovanligt att begära att få gjort på en del av fastigheten till en utleiedel. "För många är det nödvändigt att täcka de finansiella kostnaderna. Och det kan vara särskilt relevant idag.

- Med dagens hyreskostnader, försvarar det mer än kostnader, säger Romsaas.

Särskilda önskemål

?? Många köpare har hobbyer eller intressen att ta hand om. Till exempel har vi tillverkat ljudisolerade rum för musikentusiaster och ökad takhöjd för modellflygare som vill hänga upp flygplanen, säger Myrland.

Relativt nya är köpare med utländsk-kulturell bakgrund.

?? Inte länge sedan byggde vi ett hus med eget bönrum, säger Raymond Myrland.

Guide till drömhus

Att få arkitekt med

I många fall summan av de önskade förändringarna, är det naturligt att ansluta arkitektkontor, medan andra prefab tillverkare har sina egna arkitekter som kan hyras.

?? Med oss ​​har vi mer än 150 sådana uppdrag årligen, säger Solveig Egeland, VD för Tegra Byggprosjektering AS i Brumunddal.

Uppdragen är jämnt fördelade över hela landet, men Solveig Egeland har registrerat vissa skillnader mellan regionerna.

?? I norra Norge är det till exempel en utbredd önskan att flytta köket och vardagsrummet på andra våningen för att få den bästa utsikten från dessa rum, säger hon.

Kalkylator: Hur mycket kostar ditt hem?

Dubbeltätning

Norrmän och västerlänningar är också särskilt angelägna om att skydda sig mot vind och väder.

?? De vill ofta dubbla försegling. Förutom skyddande arkprodukter rullar vi hela huset till en speciell vindruta. Täcken släpper ut fukt, men inte i, säger Raymond Myrland.

Personlig anpassning av typhus görs i många fall utan extra kostnad. Omfattande anpassning som innebär stora avvikelser från de grundläggande modellerna kostar vanligtvis från 50 000 kronor och upp till över en halv miljon.

?? 200 000 till 300 000 kronor är mycket vanligt, säger Raymond Myrland i Mesterhus.

Källa: Newswire

ADVERT

Mest populära