All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

Test av råttfällor

Vi har tidigare skrivit om en hyresvärd i Hurum att efter en vecka på semester kom till en mus boet i källaren. På bara tre veckor fångade han 150 möss med fyra olika fällor.

- Det fanns ett ostoppbart flöde av möss som kom in i källaren. Det var omöjligt för mig att ta reda på var mössen fick i, så det var absolut nödvändigt för att få hjälp från Exterminators att ta itu med problemet, säger hushållerska som nu efter fyra veckor kan rapportera att han inte längre känner mus i källaren.

På husets och bostads vägnar köptes fyra olika musfällor för att se vilken av mössen musen föredrar. Det skulle finnas en stor skillnad mellan vad musen föredrar.

Så mycket skada gör möss >>>>

Utgångspunkten för testet är att alla fällor läggs ut med lika stor sannolikhet att mössen bor i området. Fällorna har legat separat, men det har också testats när det finns olika fällor sida vid sida.

Testet gäller endast musfällor. Inga andra produkter som ljud eller andra produkter som finns tillgängliga på marknaden. En faktor är också att fällorna måste vara av rimlig art.

Varierande resultat

Testet visade att det inte är slumpmässigt vad musen väljer. Totalt nio av tio mus valde testvinnaren och gjorde det till en överlägsen vinnare.

- Vad var mest oroande var att två av fällorna är inte alltid dödade musen en gång, så vissa möss vandrade runt i källaren med musen fällan i släptåg. Jag gillar inte möss och skadedjur, men djurskydd jag är inte beroende av vissa fall, säger han.

Detta hände med både Rapp-fällan och den klassiska musfallen från Biltema. Trots detta var det Rapp-fällan som blev vinnaren av testet.

Så mycket skada gör möss >>>>

- När nio av tio möss väljer denna fella är ingen tvekan om att det är att föredra när man vill fånga möss. Det är det som är den främsta uppgiften. Då behöver du bara bita att några av djuren inte blir så snabba som du går, säger han.

Åte

För att få musen att bli sann måste du ha ett attraktivt spel. Rekommenderade ät kan till exempel vara den klassiska osten. Testet visade att mössen föredrog "Synnøve Gauda". Det var försökt med både Norge och Jarlsberg och olika fancy franska och italienska, men det var den största entusiasmen för Synnøve.

Jordnötssmör fungerade också bra, men jordnötssmör är ganska klumpigt jämfört med torra ostar. Testet visade också att en halv hasselnöt fungerade mycket bra.

Test av rimliga musfällor:

1. Rapp 2 (Köpt på Montér): Testvinnare.

+ Lätt att använda för både lastning och lossning. Tålar mycket fångst. God känslighet.

- Dödar inte alla möss omedelbart, särskilt de största bor ett tag efter att ha blivit fångade.

2. Rottefelle (Biltema): Ett bra nummer två.

+ Nest mest effektiva. Tar både råttor och möss. Omedelbart dödar. Lätt att bli av med djuren utan att komma i kontakt med dem.

- Något komplicerat att ladda.

3. Klassisk Musefelle i Tre (Biltema): Svag tredje plats.

+ Billigste.

- Lite känslig. Mycket ofta äter ätit utan att fella har gått av.

4. Bayer Garden Plastmusefelle m / inbyggd torv (Coop OBS Bygg): Rekommenderas inte.

+ Har inbyggda ål, så i teorin behöver du inte fylla i dessa, men fungerar dåligt i praktiken. Lätt att använda.

-Liten effektiv. Går fort. Den inbyggda ål verkar lite tilltalande för mössen.

ADVERT

Mest populära