All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Fjällstuga trender

På Bøanedsetra Hyttegrend nära Stryn har Isolaft upprätta en modern timmerstuga.

-Vi ser en tydlig trend där många stugabyggare föredrar moderna lösningar och strandpromenader med stora fönster. Mindre rustika hytter är också populära, säger Oddbjørn Hatløy, chef för Isolaft AS.

-Isolaft är en unik design, byggd på en patenterad konstruktionsprincipen, där cogging stockar levereras med en kärna av isolerande material, och där kända nackdelar krympning och meningen är helt frånvarande. Detta gör att Isolaft ofta kallas framtidens framtid, eftersom det är energibesparande och en konstruktion som bättre överensstämmer med strikta byggregler än traditionella lager, anser Hatløy.

Snygg och smal stugainredning med moderna lösningar och stora fönster.

Isolaft producerar laft på en automatiserad fabrik i Eidsvika strax utanför Ålesund.

Företaget levererar till husleverantörer och andra entreprenörer i hela Norge. Isolafts byggsystem består av tre huvudkomponenter; Laftstokk, Lafteknute och Novhode.

Polen är kärnan i byggsystemet, och består av massiv ved med en kärna av isolerande MX300 från Sundolitt. Nipplarna och Novhods i massivt trä furu monteras med självlåsande läppstubbar i gjuten plast. De patenterade varvtoppen garanterar kvalitet med millimeterprissättning.

Läs även:

För ljudisolering av väggen

Ett rum måste vara ljudisolerat på alla ytor. Vi visar dig hur man ljudisolerar väggen. Du kan även kombinera ljudisolering med värme- och brandisolering ...

För mer info: www. isolaft. com

Bekväm nostalgi i Hallingdal

Stugor i en logg-stil med tjocka timmerväggar, som är klassisk och tidlös är populära inom Hol i Hallingdalen. Moderna timmerstugor idag är ofta mycket välutrustade med modern teknik och värme på alla våningar.

- Cabin marknaden är lite tystare än tidigare, men de som väljer att bygga stugan nu är oroliga för att det kommer att pågå i många generationer, säger Tore Fjordheim, som är chef för Hol Construction.

- För tillfället har vi nog att göra med stugbyggande i närområdet. Vi använder både norska och utländska virke. Vi är en certifierad byggherre som förpliktar oss att leverera hur våra kunder förväntar sig det.

Läs också:

De nya byggreglerna kan skapa konflikter

Från den 1 juli 2015 kan du bygga upp till 50 kvadratmeter utan att söka eller varna grannen. Flera planerings- och byggregler kommer att träda i kraft den dagen. Läs mer ...

Hol Bygg AS samarbetar också med de gemensamma portalfjällstugorna. Nej, det är en fjällstuga portal för hantverkare i East Hol kommun som gör det lättare för människor i området för att hitta rätt hjälp i rätt tid.

För mer info: www. holbygg.nej

Urbanism på Norefjell i mitten av dalen

Grovt trä, Kebonytre, skiffer och glas karakteriserar fasaden på den moderna orten på Norefjell.

På öppna landskap 800 meter över havet är Quality Spa & Resort på Norefjell, som öppnade för några år sedan. Arkitekterna Petter Yran och Bjørn Storbraaten har spelat ett lag med naturen och lagt huvudbyggnaden på sluttningen tom så att byggnaden glider så mycket som möjligt i terrängen.

Omfattande användning av norsk skiffer, grovt trä och miljövänlig kebonytre karaktäriserar byggnadens yttre yta, som totalt har 40 000 kvadratmeter. Inredningen med specialdesignade möbler, lampor, textilier och porslin skapades av inredningsarkitekterna Vigdis A. Bergh och Gina Rosa.

Trots den imponerande storleken är växten intim och lätt.

Läs också:

Maine Coon: 10 fakta om världens största inhemska kattraser

Är Maine Coon i familjen med tvättbjörn, och vikingarna förde den till Amerika? Här är 10 fakta om den majestätiska tama katten Maine ...

-Vi har 284 lägenheter och ca. hälften säljs. Stugorna ligger i utkanten med nära tillgång till spa och andra anläggningar, som restauranger och kaféer på huvudanläggningen, säger Anne Rustbergaard Varden, VD på Quality Spa & Resort på Norefjell.

- Den 18 meter långa poolen, bubbelpoolen och olika badkar, både kallt och varmt vatten, gör kropp och själ efter en lång dag i skidbacken eller i skidbacken, säger Rustbergaard Varden.

Med sitt unika läge har detta blivit ett populärt och enkelt bergshyttaräventyr för många som gillar att ta en kort bilresa till skidbackar, längdskidspår och vandringsleder vinter, vår, sommar och höst.

För mer info: www. qualityspaogresort. nej och www. estatiaresort. nej

Traditionell i Sunnmøre

I natursköna omgivningar i norra västra Norge finns det nyligen listade stugor i traditionell stil nära den alpina kullen på Strandafjellet.

Höga krav på materialval och utmärkt finish på de nybyggda stugorna i Sunnmørsalperna. Inuti har massivt trä ekgolv lagts och skifferplattor med golvvärme. Här finns integrerade köksmaskiner i köket och en bra vedeldad spis. Utanför är stugan utrustad med träpanel och torvtak. Stranda Fjellgrend är ett nytt stugområde som kommer att ta form de närmaste åren med stugor på mellan 50 och 80 kvm. Alla enheter är centralt belägna i förhållande till hissar och spår.

-Stugor i nostalgisk stil med timmerväggar och torv på taket är populära för många som drömmer om en ny stuga i bergen, säger Frode Mork i Stranda Fjellgrend.

-Vi tror också att det har mycket att säga för det område som Stranda Ski Center har expanderat kraftigt de senaste åren, med en ny expressstolstol, gondolbana och matsalplatser på de främsta stationerna. Nya lokala investerare tog över anläggningen i december 2012, så nu är det mycket positivt här, Mork slår till.

För mer info: www. mera träarbetare. nej

Bekväm på Sjusjøen

En ny stor investering för BoligPartner, som är 20 år gammal år 2013, är stugmarknaden.De erbjuder nu ett komplett kabinkoncept som består av både sjö- och bergshytter. Nu lanseras två nya fjällstuga modeller - Stugan och Skogro - det är typiska "människor hytter" med en golvyta på respektive 55 och 79 kvadratmeter.

- Nytt för i år är vår nya stuga katalog där vi erbjuder stugor för berg och hav - som byggsatser eller helt noterat, säger Wedvik.

- Dessa dagar vi bygger ut Birkebeiner gården - en helt ny demohyttetun på Sjusjoen bestående av fyra olika fjällstugor Storstuggu, Bukkespranget, Bamsebo och Skogro.

För mer info: www. bostäder partner. nej

Smart checklista:

1. Kan ritningen / delarna av ritningen vändas?

2. Är de yttre och inre sliprarna skurna ut?

3. Finns det rännor med upphängning och fall?

4. Är takbalkar dimensionerade för tunga tak av t ex torv och minst 650 kg snökast?

5. Är terrasser ritade i samband med kabinen?

6. Terrassgolv måste ha minst 28 x 120 tryckimpregnerade golvbrädor.

7. Gör trappor med räcken längs både trappan och loftet.

8. Utdragna tak bör övervägas på terrassen eller i solvegg.

9. Utdragna tak bör också övervägas och kan dras tillbaka med taket.

10. Vakuumimpregnerade fönster med vattenbrädor under och under.

11. Windows med energikrav vid U-värde av 1, 6.

12. Korrekt dimensionering på eldstaden.

13. Elvärme med varmfilm under trägolv eller parkett.

14. Överväga larm, som: GSM Comlink dialer, som du kan styra med din mobiltelefon.

15. Överväg temperaturövervakning, till exempel GSM Comlink dialer.

16. Överväg frostskydd, självbegränsande värmekabel i eller på vattenledningen ansluten till GSM.

17. Tänk på termostaten, ansluten till GSM som kan ringas för idrifttagning.

Källor på checklista: Cabin, Family Cabin, Gran Tre och Warm Comfort.

ADVERT

Mest populära