All egendom: trädgård, kök, inredning >> Tjänsten

De flesta människor kommer att uppleva vattenskador i samband med livet

Det är högsäsong för förfrysning och snö på platser som du inte vill ha det. Mardrömmen är bra att gå till stugan sen sen fredag ​​och hitta toaletten som på bilden ovan.

Enligt If Skadeforsikring har 58 procent av stugorna i sin portfölj kommit in i vatten. Men förra årets förbud tyder på att inte alla är lika bra att vidta försiktighetsåtgärder.

Hög risk

År 2013 registrerades 3592 skador relaterade till frost.

De slutliga siffrorna för 2014 är ännu inte klart, men enligt Finans Norge (FNO) registrerades 805 skador under det första kvartalet.

I genomsnitt var ersättningen för dessa skadestånd 62 000 kronor förra året.

Detta gäller privata hus, det vill säga både hem och stugor.

- Det är mycket större risk för vattenskador än ett inbrott. De flesta av oss kommer att uppleva minst en vattenskada under våra liv. Och antalet vattenskador totalt har ökat kraftigt under de senaste 10-20 åren. Vatten kan orsaka enorma skador och ofta kräver omfattande och kostsamma sanering, kommunikationschef på FNO, Stine Neverdal klicka bostäder.

Hon påpekar att det kan ta lång tid innan vattenskador på hytter upptäcker och fixar. Om du har vattenskador, kontakta försäkringsbolaget omedelbart.

Några av skadorna kan också undvikas.

- Men bilden av det frusna göret är ett undantag. Även om avloppsröret fryser är det öppet båda sätten, och vattnet blåser normalt inte hål i röret. Om det ska dräneras igen, kommer det bara att flöda. I en vattenledning, men vattnet fångas i värsta fall, vatten som fryser spränghål, säger projektledaren för SINTEF vattenskador Office, Lars-Erik Fiskum.

NOT TIGHT: Vattenläckage från rör. Foto: Foto: SINTEF

Använd en hårtork på de frusna rör

Kranen och temperaturen är därför nyckelorden som du bör tänka på innan du lämnar stugan för helgen. Det finns också de två första sakerna du bör göra något åt ​​om du kommer till stugan och se att det inte kommer något vatten ur kranen.

För att förhindra förfrysning

  • Använd lämplig värme i alla rum med vatteninstallationer såsom rör, kranar och brickor
  • Stäng ventiler och fönster för att hålla i värmen
  • Låt inte vattnet rinna för att förhindra frost. Detta är inte tillåtet och kan resultera i dränerings frys och vattenspill ut ur huset
  • Stäng sladden till trädgården kranen på hösten och tömma den på vatten. Slangar och slangvindor måste befrias från kranen, även om kranen är frostbeständig
  • Stäng huvud vattenförsörjning och avloppsrör för vatten genom att öppna kranen
  • Om det rusar i rören när du slår på vattnet, kontrollera kabelanläggning för skador innan de lämnar den med öppen huvudkran
  • Vattenrören är frusna, stäng av vattnet och lokalisera var i huset är det för kallt.Öka temperaturen i det område där den är fryst
  • Använd gärna varmluftsugn eller hårtork att tina frusna rör, men använd inte öppen eld - det är strängt förbjudet
  • Be någon att hålla ett öga på huset och stugan, om du kommer att vara borta ett tag

(. Källa: Gjensidige com)

- Om du har tur så isproppar lättillgänglig, till exempel i diskhon, och sedan kan du tina med en hårtork. Men ofta är det på en otillgänglig plats. Innan du töjer måste du först stänga nackstödet. När du har en nyans måste du försiktigt öppna kranen, säger Fiskum.

Han rekommenderar att du kontaktar rörmokaren om du inte kan ta reda på var röret är fryst.

Informationschef på Gjensidige, Bjarne Rysstad, säger att du bör vara försiktig så att du inte tina dig själv.

- Vissa har använt öppna flammor som skidpistoler och liknande, vilket i sin tur kan leda till eld, och därför inte rekommenderas, säger han.

Gjensidige har en marknadsandel på cirka 25 procent, och den totala förra året var 432 miljoner i ersättning för vattenskador i norska hem i 2014.

För att förhindra frost

Det finns förebyggande åtgärder som är viktigast. Fiskum påpekar att en kall årstid inom en snar framtid kan leda till mycket skador, eftersom det ofta kommer "som julkväll på kjerringa".

- Det finns en sak som gäller: stäng av nackstödet. Även om du har värme och kraft kan det röka. Och det blir kallt nog att frysa vattnet och om det smälter innan du kan komma, har det gratis tillgång.

Det finns två speciella saker att tänka på när du skyddar ditt hem från förkylning.

biträdande informationsdirektör If, Emma Elisabeth Vennesland säger att du måste stänga av huvudkranen om du kommer att vara borta från stugan i mer än tre dagar. Det är en förutsättning för att försäkringen helt täcker vattenläckor i stugan.

Om skadeförsäkring också tenderar att hälla frostskyddsmedel i vattenfallen och släcka när du kommer att vara borta under en frostperiod.

- Om du hellre frostskyddsmedel i fällan och avlopps sänker fryspunkten och sedan kan du förhindra det från att frysa, förklarar SINTEF vattenskador Office, Lars-Erik Fiskum.

Om Skadeförsäkring rekommenderar att man lägger värme (om någon) med hög hållfasthet och låg temperatur.

- Det här är bra tips, men kommer inte att vara relevanta för ersättning om huvudstoppet är stängt. Det är också viktigt för kabinens "välbefinnande" att det är på lite värme, säger Vennesland.

undvika brand

Samtidigt varnar Information Manager på Gjensidige, Bjarne Rysstad, mot bränder som börjar i elsystemet. En beräkning visar att dåliga elinstallationer gav en kompensation på totalt 800 miljoner kronor för industrin förra året.

- En kontrollerad kraftverk där alla fel och brister som upptäcks riktas för att ge säkerheten för individen. Dessutom ger det upp till 20 procent rabatt i försäkringspriset där kontrollen utförs av en certifierad kontroller, säger han.

Enligt Rysstad beror 2 av 10 byggbränder på fel i elektriska installationer och utrustning.

Statistiska centralbyrån registrerade 416 621 stugor i Norge förra året.

DEFROST: Användning av öppen låga för att tina vattenledningar, i värsta fall leda till kli Foto: Foto: brymo på flimmer. com. Vissa rättigheter reserverade.

Dessa fel kan skada ditt hus på vintern

Website Womans Day har samlat sju sätt många försena deras hus är skadade, utan att veta om det.

Men lyckligtvis mycket du kan göra för att förhindra både frost och eld.

Fel 1: Att inte hålla rören tillräckligt varmt

Alternativt glömmer att stänga entréplan kranen innan de lämnar.

Frosna rör är både irriterande och skadliga.

- Det händer ofta om röret går längs en yttervägg eller en kall källare eller när de utsätts för kall luft genom sprickor och hål, säger entreprenören Jodi Marks till platsen Womans Day.

Både Om Skadeförsäkring och Gjensidige betonar också vikten av att undvika. Isfrysning och expansion kan orsaka sprickor och läckage.

Beakta köksdörrar och skåpdörrar öppna, så att varm luft sipprar in i rören, ledningarna assistent informations director Om P, Emma Elisabeth Vennesland.

Om råder hus och stugägare att tömma vatten ur linje om det inte används under en längre tid. Under längre perioder kan du hälla frostskyddsmedel i vattendrag (i handfat och toalett).

Detta är inte nödvändigt om det finns fickor av vatten i röret, men bör alltid göras om det finns en möjlighet för frost och du kommer att vara borta ett tag.

Huvudstoppskranen ska stängas i mer än tre dagar frånvaro.

Om det också rekommenderas att stänga av självutlösaren till pumpen för att undvika vattentryck och eventuella skador. Om du har möjlighet att värma är det hög effekt som är avgörande, även om termostaten är vid låg temperatur.

Fel 2: Låt rännor avta nära huset

Akta dig!

lätt att glömma: Kran till slang på stänga inom och sedan tappas för att undvika frostskador som kan leda till slitage.

Den unken lukt i källaren eller en vit pulverformig substans på källarväggen kan tyda på att vattnet har börjat tränga in i fundamentet. Det kan orsaka strukturskador, skriver Womans Day.

Glöm inte att kontrollera om det finns droppe från ytvattenbyggnaden. Vatten som strömmar eller vetter mot väggen kan orsaka frostskador som inte omfattas av försäkringen, rapporterar om skadeförsäkring. Det är därför viktigt att leda vattnet bort från huset.

- Blad som är närvarande kan bilda klumpar av vatten, både i rännan och downspout, inklusive där det finns veck eller krökar i rören, nämnda produkt teknisk rådgivare Isola, Thomas Gjessing, klick. nr.

Därför bör du rengöra takrännorna och stänga av varje fall. Externa rör eller avlopp och galler i terrängen måste också kontrolleras så att ingen smuts blockerar avloppet av regn eller snösmältning.

Fel 3: Överflödig uppslamning framför fönstren

Förhindrar också flyktvägen.

Graven, eller väl, runt låga fönster ska dräneras bort från huset.

LEAKS OUTSIDE: Överfyllda och felplacerade takrännor kan hjälpa läckage som lossnar på marken.

- Men om slammet har löv, kan skräp eller snö smälta isvattenläcka genom fönstret och in i huset, säger entreprenör Brian Peppel till kvinnodagen.

Var därför noga med att städa ut ur utgrävningen varje höst och gnugga regelbundet om det finns snö.

Sådana fönster bör också fungera som utrymningsvägar och måste därför kunna öppnas.

För att undvika att ytvatten strömmar ner, ska ljusgraven dyka upp några centimeter från marken runt.

Fel 4: Glöm inte att stänga kranen

Kan leda till läckage.

Förutom att stänga huvudet måste rörledningen till trädkranen vara stängd och tömmas för vatten på hösten, enligt Gjensidige.

Den är försiktigt stängd från insidan av källaren och tömmer sedan på utsidan. Även om kranen är frostskyddad måste slangar och slangtrummar också lossas från kranen.

FROST: Se till att det inte finns för mycket snö framför källarfönster. Även om lätta gravar kommer att tappa vatten, kan de snabbt förseglas av skräp och snabbt.

Om du inte stänger dessa kan du riskera läckor på våren eftersom trycket från isen kan spränga rören, skriver Womans Day.

Fel 5: Bränn dåligt vid

Brinner dåligt och suger mycket.

Särskilt fuktigt trä skapar ofta problem för konsumenterna.

Många bränder är också felaktiga: De största skjutstiften

- När träet är fuktigt är det svårt att avfyra, det brinner dåligt och sänker ofta elden. Det bästa sättet att skydda dig mot fuktigt trä är att få en fuktmätare. Du kan också dumpa två kuber mot varandra, torka med kommer att ge ett ljust ljud medan fuktigt trä ger en mer dämpad dunk ", säger Simen Messel på Värmfag Peishuset på Kolsås i Bærum.

lätt att glömma: Kran till slang på stänga inom och sedan tappas för att undvika frostskador som kan leda till slitage.

Om skadeförsäkringen också betonar att man måste uppmärksamma den aska som uppstår.

Även om det verkar kallt, kan det ta flera dagar innan eldrisken är borta.

Du bör dock inte lagra aska i påsar, upp till husväggen eller i uthuset.

Fel 6: Användning av starka avisningsprodukter i körbanan

Användning av begränsad salt.

När salt blandas med is har detta en lägre fryspunkt, och substratet blir våt istället. Men för lite salt gör endast det övre lagret av is till vatten. Resultatet är jämnare.

Men du kan inte få salt helt okritiskt. Det måste vara rätt mängd i förhållande till vattnet. Var försiktig så att du inte använder kemikalier på betong, eftersom detta kan attackera massan som håller det här tillsammans.

- Ideellt bör du inte använda aviser på betong eller murverk, säger Patrick Reardon från Portland Cement Association till Womans Day.

Det är också lämpligt att notera att för mycket salt kan förstöra växter och gräs, till exempel framför hytten.

Fel 7: Använda metall spade

DRY BRÄNNARE BEST: Killar dig torr och trevligt när det kommer att brinna bra. Om du blir upprörd, förresten, blir ditt jobb mycket svårare. Foto: ILLUSTRATION PHOTO: thinkstockphotos

Kan skrapa och fladdra.

- även spadar med metallkanter kan lämna avfall på ytan av uppfarten, säger Patrick Reardon av Portland Cement Association for kvinnodagen.

Dessa små bitar av metall kan så småningom rosta och påverka ytan. Därför rekommenderar webbplatsen att du använder en plastskiva för att förhindra repor.

Den snöskor som heter Test Winner i Klick's Test från 2012 är gjord av plast. Den vårdare som utförde testet trodde ändå att det skulle ha metallförstärkning.

EFFEKTIVT: Om du tar bort snön innan du saltar, får du mest effekt från varje saltkorn. Foto: Illustrationfoto: Colorbox. com

snöskyffel: Var noga med att inte repa uppfart när måsar. Foto: Illustrationfoto: John Tomaselli / ThinkStock

ADVERT

Mest populära