All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Morris & Co: högaktuell 150-åriga

William Morris (1834-1896) arbete anses av många som synonymt med enastående design, och hans arv återspeglas i den kontinuerliga efterfrågan på Konst och hantverk textilier och gobelänger som har följt oss till moderna tider. Idag producerar designteam på Morris & Co både autentiska versioner av de ursprungliga Morris design och nya tolkningar av tidlös design med modern tryckning och vävning teknik.

När Morris & Co i år har märkt 150-årsjubileum, har fokus varit att borsta dammet av William Morris' ursprungliga designen. De fyra kollektioner Arkiv utskrifter, Arkiv Bakgrunds, Arkiv vävar och Arkiv Embroderies produceras på basis av ett dyk i företagets arkiv eller inspireras av tyger som finns i Morris' eget hem.

Brittiska flora och fauna

Född 1834 i en medelklassfamilj i Walthamstow, England, hade William Morris flesta antaganden på sin sida. Och trots att han utbildades i teologi vid Oxford, är han i dag känd som både kritiker, konstnär, filosof, poet och designer. År 1961 grundade William Morris med vänner fast Morris, Marshall, Faulkner & Company - senare känd som Morris & Company, där han hade full kontroll.

grundas Morris & Co. betraktas som en milstolpe i brittisk designhistoria eftersom deras konst och hantverk mönster var en viktig efterföljare till påkostade viktoriansk stil. Företaget arbetat med att producera handgjorda textilier, tapeter och möbler till konkurrenskraftiga priser - som på den tiden betraktades som kontroversiellt. I designmässigt, gjorde Morris & Co. mönster inspirerade av den brittiska flora och fauna, med vackra mönster i ett brett spektrum av färger.

Morris & Cos produkter finns i Norge via Interbreweries J. Sveen - INTAG.

ADVERT

Mest populära