All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Marockanska Fenger

- Golvet har en helt annan position nu än några år tillbaka. Nu anses golvet vara ett centralt inredningsprojekt snarare än en byggnadsdel, och vi är medvetna om att golvmaterialet är en stor yta som betyder mycket för atmosfären. Golvet ställer in standarden för inredningen, och om du väljer ett speciellt golv behöver du mindre av andra saker i rummet, säger Bjørg Owren, kreativ chef vid IFI. nr.

Och att golv med de traditionella mönstren från varmare rockar är långt ifrån överraskande.

- Det är en trend i tiden vi ser tillbaka till de mer autentiska och de mer traditionella värdena. Vi tycker om att omge oss med saker som har en historia, och dessa golv passar bra i en sådan miljö, säger Owren.

Originaler och kopior

I Starfloor Klicka på den svarta versionen av det här mönstret som är bästsäljare, men det blåa har också bra utveckling.

De marockanska golv finns i "verkliga varor", de ursprungliga cementplattorna, keramiska plattorna och likheterna med vinylgolv - den senare både i klickvarianter och körfält. Alla varianter har ökat, och hos Tarkett, som levererar vinylgolv i flera varianter, har de noterat intressebrunnen på senare tid.

- I vår click-on-samling, Starfloor, är det inte överraskande Retro Black White som säljer mest, men både blå och orange har en bra utveckling, säger försäljningschef Lill-Ann Mo på golvleverantören.

Hon följer noggrant på golvförsäljningen och har märkt att de marockanska inspirerade golven finns i flera golvkategorier.

- På vinylbanans område har det blåa "Marrakech-mönstret" fått mycket uppmärksamhet, och vi finner att många tycker om det. Och vi har också en bra försäljning av Almeria Natural och Almeria Black varianterna, som också är golv i samma mönster, säger hon.

ADVERT

Mest populära