All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Fler uppdateringar från Canal Digital

Är du bland Canal Digitals kabelkunder med HD PVR-dekoder, har du redan väntat på det i många månader. Går enligt planen bör detta vara på plats om en månad.

Parabolantenn först - igen

- Programvaruuppdatering av HD PVR för parabolantenner kommer att äga rum tisdag 6. 10. Kabelkunderna antagligen vecka 44/45. Mer information kommer att läggas här: canaldigital. nej / uppdateringar, skriver Canal Digital på sin Twitter-profil idag i morse.

Enligt Chief Information Officer Jørgen Thaule detta är det viktigaste uppdateringar:

 • Stabil textning på kanaler som använder så kallade teletext undertext, till exempel Canal +, Discovery et al.. Detta gäller också för inspelningar.
 • Stabil undertext för hörselskadade till exempel NRK 1 Text-TV sidan 777.
 • Elektronisk programguide (EPG) fungerar fullt. Används för att säkerställa inspelning av hela programmet med fördröjning i sändningstider. Ange i menyn

  .

 • Snabbare EPG-navigering i elektronisk programguide.
 • Förbättrad PVR-funktion och stabilitet för inspelning / paus / spolning i tv-sändningar. För tidigare versioner av programvara upplevde vissa kunder felaktiga namn på inspelningar, det här är nu löst.

Rådets Konsument vill separata överklaganden kropp för digitala TV-tjänster

En låda upprör

Debatten kring Canal Digitals problem rutan för att inte tala brist på programuppdateringar, har rasat på DinSide sedan mars i år.

När Canal Digital lanserade sin första HD-mottagare 2007 var vår granskare inte särskilt upphetsad, men sedan dess har nya förbättrade modeller kommit fram på marknaden.

Läs mer om varför vi tror att RiksTV och Grundig förtjänar också käke:

 • Varför de aldrig vad de lovar?
 • Allvarliga problem
 • Höj din inköp!
 • ordentligt RiksTV dekoder återvinns

Den första HD-box med inspelning fick relativt god täckning, men har sedan dess varit föremål för mycket diskussion och debatt om DinSide. Programguiden var bland annat inte särskilt framgångsrik. De paraboliska personerna fick en runda mjukvaruuppdateringar i mars, medan kabel-TV-kunder har blivit frustrerade, vecka efter vecka, månad efter månad.

DinSide har upprepade gånger varit i kontakt med Canal Digital om dessa uppdateringar. I augusti meddelade Canal Digital informationschef Jørgen Thaule DinSide att uppdateringen förhoppningsvis kommer inom några veckor.

Kräv en prissänkning om dekodern inte fungerar

Fler uppdateringar i höst

Förra veckan kabelkunder programuppdateringar till de vanliga high-definition-avkodare, medan de med en HD PVR box måste ändå ha tålamod.

Tidigare i veckan meddelade Canal Digital att de öppnar upp kabelTV-kunder som inte kan relatera till problemlådan, och istället för att använda flatTVs inbyggda dekoder.

En annan programuppdatering för Canal Digitals parabolkunder kommer nästa vecka och förmodligen uppdateringar för kabelkunder någon gång efter 26 oktober.

Tid för att byta till maträtten säger du? Se hur lätt det är att göra det själv.

ADVERT

Mest populära