All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Mer utrymme med toolshed

När garageporten hotar att avbryta sina gångjärn eftersom bråte som varit dolda i årtionden. Eller när junior undertecknat trumlektioner och praktik för att bli en ny super misshandel skaka, kan det vara dags att skaffa lite extra utrymme. Det enklaste sättet att göra det är att skapa ett verktygsbud.

De är inte svåra att sätta upp heller. De flesta är plana och kan monteras på vissa kvällstimmar.

Stor efterfrågan

- Vi märkte en enorm och igen efter fordonet stannar förra året och räknar med en lika stor, om inte större efterfrågan i år, sade Stein Bang-Ellingsen i Summershop. nr. Företaget har ett brett utbud av olika sorter av verktygslådor. Sortimentet sträcker sig från små utomhusboder och upp till stora, vackra byggnader med arkitektoniska egenskaper. - Plattor på 10-15 kvadratmeter med dörrar och fönster hör säkert till bästsäljare. De är användbara och kan användas för det mesta. Vissa använder den som en bilaga och gästrum. Andra kommer att ha utrymme att lagra sportutrustning, trädgårdsredskap eller andra saker som inte passar in i hemmet gym, säger han.

Egen design

Det finns givetvis utrymme för individuella önskemål om du ska köpa en verktygsbod. Tillverkare sträcker sig för att tillfredsställa kundernas önskemål.

- Vi tillverkar på beställning. Om det finns speciella önskemål, kan vi leverera mest, säger Nils Riis i Ramnes Sag och Planering.

- Vi kan också hjälpa till att formulera individuella önskemål. Egentligen är ingenting omöjligt. Oavsett om det är en expedition, en skjul eller en bastu, kan vi hjälpa till.

- Den färdiga produkten kommer naturligt platt förpackade och alla som har en aldrig så liten touch av skicklighet kan sätta satsen ihop utan problem. Det följer förstås med installationsanvisningar, säger Riis.

Isolerad

Grunden för en verktygsbod kan väljas av dig själv. Ett byggnadsblock kan läggas ut, eller du kan välja en enklare variant som är inställd på högar eller frittstående sten. Det är också möjligt att välja om du vill ha en vinterbeständig version eller en version avsedd för sommarsäsonger.

För fönster och dörrar finns det också en mängd alternativ. - Vi har variationer med vanliga fönster och runda fönster för dem som vill ha ett mer maritimt utseende. Inredningen kan också beställas. Vissa vill ha tall, andra vill ha ett mörkare träd. Du kan få exakt vad du letar efter, säger Stein Bang-Ellingsen.

Myndighetskrav

enligt den norska bygglagen avsnitt 86 och 93 kan bete bås på upp till 15 m2 utan att skicka ansökan. Förutsättningarna är att den placeras minst fyra meter från grannlänkarna, och strider inte mot föreskrifter i förhållande till avstånd från kommunal eller nationell väg.Om lusthuset är större än 15 m2 och mindre än 28 m2 finns det en märkbar åtgärd som kräver inlämning av ritningar och närliggande prognoser. En så kallad förenklad konstruktionskommunikation. Du kan bygga en fristående byggnad på egen fastighet upp till 70 m2 om den inte är avsedd för bostadsändamål. Om lusthuset mellan 28 m2 och 70 m2 krävs krävs det kompletta byggnadsmeddelandet.

ADVERT

Mest populära