All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Roligare med nya möbler mode

- Mycket fler färger kommer nu. Först och främst ser det ut som tapeter och tyger, och möbler kommer in, säger Jan F. Sveen på INTAG, som omger de senaste trenderna för möbler, golv och fönster.

från grundläggande till vinröd

- Färger som brunt, beige, oliv och ljusgrå dominerar fortfarande möbeltyger, men nu kommer de accentfärger som vinrött, aubergine och inslag av senap färger, säger Sveen. Han tror också att starkare färger kommer mer och mer, och de vita, opraktiska sofforna försvinner snart från modeplatsen.

- Vi kan inte klara av de grundläggande färgerna. De rena, tydliga färgerna är också på väg. Vi har till exempel sett många röda märken på tyger och möbler från Italien, säger han. En liten färsk och grov röd färg, korall eller gul kan vara ganska snygg på en stol, puff eller kuddar om du inte vågar ha en hel soffa i sådana färger. Blåfärger är de många som är glada, och nu är dessa färger, från ljusa till djupa blåa, också en trend i möbelväv, som finns på kläder, tapeter och färg.

naturliga struktur

För européer som gillar mönster, det finns också flera nya funktioner som diskreta natur mönster med löv eller grenar, och det finns fler ränder och rutor.

- Länge har chenille dominerade möbeltyger, men nu får vi lite hårdare och grövre tyger och mer struktur i möbeltyger, säger drogexpert. Blandningar med till exempel polyester, akryl och ca. 10-25 procent ull kommer också mycket. Dessa tyger är starka blandningar som fungerar bra på möbler.

Dess fler färger, texturer och mönster att välja mellan, det är lättare att prova något nytt och hitta exakt vad passar din stil. Sveen upplever nu att människor vågar lite mer.

- Vi ser att människor börjar använda färg på ett annat sätt och att inredare och möbler tapeter är modigare än de har varit tidigare när du väljer möbeltyger för sina olika projekt, säger Sveen, erbjuder ständigt nya "smak" från showroom på Skøyen i Oslo.

ADVERT

Mest populära