All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Mer miljövänligt och tidsbesparande med vattenburen

I en lösningsmedelsburen färg används som lacknafta som en bärare av bindemedel och pigment. Tidigare var detta vanligt, men nu har nya EU-direktiv menat att färgtillverkare måste använda ny teknik för att producera färger utan lösningsmedel. I de nya vattentäta färgerna har vatten därför samma funktion som lösningsmedel.

90 procent vattenburen

Forskningen har nu kommit så långt att de vattenburna färger som passerar den traditionella oljefärg i både kvalitet, miljöhänsyn och praktisk användning.

- Att tillhandahålla högkvalitativa produkter som är miljövänliga samtidigt är en ambition vi har haft länge. Beckers test har också visat att vattentäta produkter passar bättre för färgen än de gamla lösningsmedelsinnehållande produkterna. Idag, över 90 procent av våra produkter vattenburna, säger Frode Andersen, VD för Tikkurila Norway AS, som marknadsför och säljer Beckers i Norge.

Förutom att vara miljövänligare och hålla god färg, är vattentäta produkter också betydligt snabbare. Det innebär att du kan spara upp till en dags torktid - utan att kompromissa med kvaliteten.

Nya vattentäta produkter

Beckers har länge fokuserat på miljöhänsyn och lanserar fler produkter under våren för att förbättra utsidan.

En ny vattentät terrassebok lämnar en tunn hud som gör ytan mer hållbar, vattenbeständig och lätt att rengöra. Den finns i två standardfärger, kastanj och tjära, men kan också brytas i andra färger. Medan du behöver behandla terrassen varje år med träolja, kan du vänta tre år mellan varje ansökan till denna terrass.

Tillverkaren har även ett helt nytt fönstermålningssystem som kan användas på träverk, staket och trädgårdsmöbler utöver fönster. Systemet består av Perfect Base Oil, Perfect Wood Floor och Perfect Window Paint. Produkterna har en mycket snabb torkningstid, så du kan applicera två applikationer på en dag - och kan använda nästa dag för att njuta av resultatet istället!

ADVERT

Mest populära