All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mer vågad i köket

vita köksredskapen har varit en bästsäljare i åratal. Samma har vita och ljusgrå / beige väggar. Gott och gott har varit en slags förnuftig sanning om vad vi vill ha. Nu har denna uppfattning utmanats av ett mer varierat, personligt och mysigt alternativ; Färgerna går också i köket.

White och tre

Det kommer alltmer färger i norsk mat, eftersom dessa dämpade färger från Nordsjö.

- White är fortfarande den stora vinnaren i köket, men när det sägs är det mycket mindre vitt än tidigare. Det finns mycket större variation på alla sätt. Det är allt grandeyanser, alla beigeyanser, ljusa, mörka färger, retrofärger och många starka färger. Norrmän har blivit vågigare och vi har blivit mer kontinentala, säger Kari S. Wilsgård i Norsk Trevare.

Enligt Wilsgård, som följer den norska träindustrin och med kökstillverkarna noga, finns det nu ett större utbud av material än vad vi har sett tidigare.

- Det är en trend att kombinera färger och trä. Människor kommer inte längre att ha den enfärgad, men till exempel måla på överkarm och trä på undersidan, säger hon.

Tove Seberg, som har många års erfarenhet som en inredningsarkitekt, och som nu arbetar på Swan kök, ser samma trend.

- Det är ganska bra mångfald under dagen. Det finns några mörka färger, och många kombinerar olika färger och material i köket, både på bänkskivor och inredning. Vi vill ha fler individuella lösningar och skräddarsydda enligt våra egna behov. Eftersom många människor har en öppen lösning till vardagsrummet, är de också angelägna om att ha övergångar som harmoniserar väl, säger hon.

Materialkombinationer från Svane Kitchen.

Favorit Färg Set

Känn dig fri att besöka din favoritfärg! Här en plommon av Beckers.

Vissa fasettsvar för vad som är bra köksfärger existerar inte. Det beror på vilken typ av humör du vill uppnå, och vad som är rätt för din granne är inte nödvändigtvis rätt för dig.

Vill du ha en plats för energi och rungande skratt, omfattar färger från mer energisk del av färgskalan - som orange och rött. Om du vill ha en bekväm och lugn atmosfär som sänker hjärtfrekvensen i en hektisk dag, gå för lugnande färger som blått, grönt och nyanser däremellan. Känn din egen (och familj) mageförmåga och lyssna på det! Om du väljer favoritfärgerna på väggar och köksinredning, kommer du knappast att ångra det.

ADVERT

Mest populära