All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Fler gardiner, fler mönster, fler färger!

Comfort. Hemtrevnad. Värme. Dessa är nyckelord för den inre trenden nu. Inredning av ett hem som ett hotellrum är populärt. Det handlar om användning av tjocka och långa gardiner, sängkuddar och fyllda möbler som skapar hemhem. Vi är på väg till en ny fjäder för både tyger och gardiner.

I kontorsbyggnader används fler textilier för att minska akustiken och få in färger och designelement. Detta fungerar också på hemmaplan.

Individuella gardinlösningar

- Det har varit en hel del 1, 5 meter till hissen, nu går från 15 till 20 meter långa toppar och fortfarande en hel del lyft, säger Gro Welle-Watne, agent för Wallpaper hus.

Vi väljer fler personliga textlösningar än tidigare och vill betala lite mer för att få kvalitet. I Borge, som är en stor leverantör av både tyg och tapet, säger Birgit Torkildsby som gardin kunderna har blivit mer bekymrade över att hitta en som passar din egen stil och att textilierna roll som suggestiva inslag växer.

Mans är ute!

- De som brinner för mode och som tidigare var minimalistisk tycker att det är mer legitimt att spendera en massa tyg nu. Det passar oss här i den kalla norr. Jag tror att många har missat det och därför välkomnar den nya trenden. Vi ser mer mönster, mer lyxiga tyger och inte så enkelt, sammanfattar Jannike Sveen i INTAG-trenderna.

Ellen Lind på Green Apple har följt branschen i årtionden och såg gardinmotiv komma och gå.

- Gardiner med öljetter är ute, nu blir det klassiska skrädderi och fler människor väljer interlining och fyllighet, säger Lind. Det finns också tydligare textilier, även linne säljs nu med metalltryck.

ADVERT

Mest populära