All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mer vågad förlust från Fornasetti

2008 lanserade Cole & Son tapetkollektion Fornasetti, som var än framgång, och det var i högsta grad saknas i många platser när det fastställs för en tid sedan. Nu kommer uppföljaren, Fornasetti II, med lika konstiga ritningar och spännande färger som sin föregångare hade.

Piero Fornasetti var en italiensk konstnär, som drog över 11 000 excentriska och detaljerade bilder. Sonen Barnaba sitt arv och fortsätter att arbeta med design i sin fars anda.

djuriska värld

Fornasettis världen bebos av lekfulla apor, stirrande ugglor och underbara clown fisk. Här flyger besynnerliga luftskepp, mystiska nycklar hänger i buskarna, och nio man cyklar på en enda tandemcykel. Samlingen är mångsidig med många möjligheter av kombinationer av de 15 olika mönster, med breda gränser och friser, paneler och extra breda rullar med tapeter.

Barnaba Fornasetti kommentera samling så här:

- Pablo Neruda beskrev en gång min far som förtydligas och ädla magiska konsterna illusionist, och jag tror att denna dekorativa samling av utsökt lyckats fånga Fornasetti-världens innersta magiska väsen.

Design med humor

En av de mönster är en 9-man cykel, där ansiktet på en av förarna har tagits bort från originalet. Istället är Bradley Wiggins nu införlivas tapeten design, som en hyllning till Storbritanniens cykel direkt från OS i London 2012.

Du kan också få en hel teater publik på väggen! I stugorna är teaterbesökarna elegant klädda och chattiga. Tapeten finns i vitt och neutrala, turkos och neutral, liksom i den ursprungliga röda och gula.

ADVERT

Mest populära