All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mer tvingas sälja

Det visar siffror som DN. nej har samlat.

Förra året var det många husägare som hade problem med att betjäna sina lån, vilket innebar att antalet tvångsförsäljningar ökade kraftigt. Förra året registrerades 20 procent mer tvångsförsäljning än föregående år, rapporterar DN. nr.

Läs också: Desperate husägare säljer delar av fastigheten

De skurkar

Och det finns en typ av bostad som står betydligt i negativ riktning, nämligen bostadsrättsföreningar. Enligt DN. nej, bostadsföretagen ökade antalet tvångsförsäljningar med 26 procent.

Och i ett antal storstäder var ökningen nästan dramatisk. Bodø hade till exempel 131 procent mer tvångsförsäljning 2008 än året innan. Stavanger hade 94 procent mer tvångsförsäljning, medan städer som Drammen, Kristiansand och Tromsø också kunde spela en betydande ökning.

Läs också: - Bostads kooperativ är säkra

Med tanke på att förbjuda

kooperativ Property typ har mycket baktalade under de senaste åren, och i synnerhet det kooperativ med låga insättningar och hög statsskuld som har fått utstå en hel del peppar. Lågtidsboende i bostadsföretag skulle få unga människor på bostadsmarknaden, men har resulterat i att många människor hamnar i en kram, så småningom slutar med att sälja.

Regeringen har därför arbetat för att införa nya regler för denna bostadstyp , så färre kommer i skuldklyftan.

- Vi har ett förslag till övervägande, och det är att förbjuda hela saken! , sade den politiska rådgivaren Lars Erik Bartnes (Sp) på kommun- och regionalavdelningen i höst.

- Det är ingen tvekan om att många unga har blivit lurade i en skuldfälla, säger Bartnes.

Läs ärendet: Med tanke på att man förbjuder låginkomsthem

ADVERT

Mest populära