All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mer om möbler

Oxchair - Hans J. Wegner

Oxchair, är designad av den danske designern Hans J. Wegner - och producerad av den världsberömda möbeltillverkaren Erik Jørgensen . Wegner själv har sagt att Oxchair är den vackraste stolen han har ritat. Möblerna är robusta och öppnar för mer möjliga sittplatser.

Oxchair var nog lite före sin tid när den infördes 1960, men produktionen återupptogs 1989, och betraktas nu som en av de största designklassiker.

Dejligt, dansk design

  1. Mer om möbler
  2. Begagnat och prisvärd
  3. du sparar på klassikerna

Erik Jørgensen möbelfabrik är ett hantverk business "av det gamla slaget" - alla möbler behandlas individuellt och kuddar Sy ihop för hand. Inte konstigt att priserna är lite styva. Om du inte har köpt en utställningsmodell finns det ett par månader att vänta på denna fåtölj idag. Erik Jørgensen kunde fira sitt 50-årsjubileum i år.

Extern länk:

www. erik-Joergensen. com

Mauren, 7eren och Egget - Arne Jacobsen

Myren i vitlack. Se mer

Arne Jacobsen är en av Danmarks mest kända designers och arkitekter. Jacobsen ligger bakom SAS Hotel i Köpenhamn, Stellingshus, Søholms Byggfelt och Bellavista utanför Köpenhamn och Stadshuset i Århus.

Stolarna 7eren och Mauren är bland Jacobsens mest kända och populära stolar och hjälpte honom att göra honom världsberömd som möbeldesigner - inte bara arkitekt. De två karakteristiska fanerstolarna inspirerades av den amerikanska designern Charles Eames fina möbler. Stolarna finns i flera olika färger och mönster, med tre eller fyra ben.

Silver i röd färg. Se mer

Ant eller Ant, som det heter på danska, föddes 1952. Namnet har fått från ant-liknande form, och det var med den här stolen Jacobsen allvar genombrott som designer i Danmark.

Jacobsen fortsatte principen i myran i flera år - 7 är ett av resultaten. Det här är Danmarks mest köpta stol - och det blev odödligt på en bild av lekkarl Christine Keeler som satt på stolen. Visserligen stol en kopia - men efter detta foto var Jacobsens namn på allas läppar - och stolen fortfarande står som en symbol för de svängande sextiotalet .

Ägg i ull mer

Liksom en av Jacobsens andra populära förtroende, Svanen, är ägget utformad för SAS Hotel i Köpenhamn. I grund och botten stod Jacobsen för alla detaljer om den här egenskapen, men under årens lopp har det gjorts ett antal personalförändringar, eftersom hotellet hade svårt langfingrete gäster! Nu är det bara ett av rummen som hålls i ursprungligt skick.

Arne Jacobsen stolar produceras av Fritz Hansen, som också tillverkar möbler formgivna av Piet Hein, Poul Kjærholm och Hans J.Wegner.

Externa länkar:

www. Arne-Jacobsen. com

www. fritz hansen. com

Läs också: Frukost med Arne Jacobsen

Ellipse - Piet Hein

Superellipse med vit bordsskiva. Visa mer

Multikonstnären Piet Hein var i princip inte en formgivare, utan en filosof, matematiker och poet. Han är kanske mest känd för sina subtila ritningar och filosofiska tankar i Gruk.

Superellipseformen var designad för Sergels Torg i Stockholm - och i samarbete med den svenska designern Bruno Mathsson fortsatte han denna form till Ellipse-bordsserien.

Piet Heins bord tillverkas också av Fritz Hansen.

Externa länkar:

www. piethein. com

www. fritz hansen. com

PH5 + - Poul Henningsen

PH 5 - Poul Hansen för Louis Poulsen. Visa mer

Härlig dansk design

  1. Mer om möblerna
  2. Använda och billiga
  3. Hur mycket sparar du på klassikerna? 999> PH-lamporna är så vackra som de är tekniskt och funktionellt imponerande. Lampserien är designad baserat på ett reflekterande multiskärmssystem baserat på en logaritmisk spiral med lampan belägen i mitten av spolen.

PH serien levereras med hängande, golvlampa och bordslampa - med varierande antal skärmar.

PH-lamporna är tillverkade av Louis Poulsen - en lamptillverkare som kallar lamporna till designern, i bästa IKEA-stil.

Externa länkar:

www. Louis Poulsen. dk

ADVERT

Mest populära