All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Montana

Montana moduler i sin enklaste form: vita rutor, sammansatta i en bokhylla. Visa mer

Artikelserie: Den klassiska
  1. Världens dyraste kaffeår?
  2. Skapar 1. 700 Stressless Seats Varje Dag
  3. Eldstaden har blivit namngiven till världens vackraste
  4. Har du en i källaren?
  5. Är det Ivar eller Billy?
  6. Panton Chair
  7. Återförsäljarlistan

Som potatis

Huvudidén bakom modulsystemet var att skapa ett interiörkoncept som kunde passa in överallt. Designer Peter J. Lassen ville ha flexibla lösningar som mest skulle kunna användas - från enkla bokhyllor, rumsdelare, lådsystem eller ett komplett hemmakontor.

- Montana förvandlar kreativa konsumenter som anpassar Montana behov och uttrycker sin egen personliga stil. Nya moduler kan läggas till och befintliga kompositioner kan ändras, säger Lassen.

Montana består av 42 olika basmoduler ... Visa mer

42 basmoduler, 42 färger

Montana-systemet består av 42 basmoduler i olika storlekar. Basen på alla moduler är en kvadratmätning på 69, 6x69, 6 cm - baserat på det universella DIN A4-målet. De övriga 41 modulerna är 12 delar av detta, till exempel 6/12 eller 8/12.

Modulerna finns i fyra djupen, från 20 till 46, 8 cm, och som ett alternativ, du får lådor, skåpdörrar, halogen och LED-belysning, liksom hyllor i flera versioner.

Det finns 42 olika färgfärger i Montana färgpalett och sex finervarianter. Några av färgerna är högblank eller med metall- eller pärlemeffekt.

... alla passar in i grundformatet. Se mer

En magiska numret

Numret är 5, 7. Detta beror på att målet för ett raster-system, där det finns ett hål för varje 5, 7 cm i moduler, mellanväggar och hyllor - som man kan montera nya knoppar bära hyllor eller skiljeväggar.

hyllor och skiljeväggar kan placeras i varje riktning i modulen, och nyckeln till det hela är cardinal figur 5, 7. Detta är också kompatibel med standarden (ISO 216) av färdiga format; A3, A4, och så vidare.

Många metaforer

Montana finns i 42 olika färgfärger. Se mer

Det kan låta mycket torg och "A4" stryka bort, men förutom Montanas Cardinal nummer, själva namnet chock full av metaforer.

Montana har fått sitt namn från det latinska ordet monte , vilket betyder berg - vilket symboliserar att det kan färdas i höjd som en konstruktion. Användningen av bokstaven A är inte heller slumpmässig. Essen har arabiska anor, och kan vara symbolen på en tjur, den utmanande och maskulin - medan Oen kommer att illustrera den feminina och representera kvinnokällan.

Kommer det att vara för tråkigt för dig? I praktiken betyder det lite. Montana har fått ett solidt och lojalt utbud av efterföljare, för kvalitet och otaliga kombinationsmöjligheter - i material, färgval, djup, bredd och mönster.

Montanu modul med silkeskärm i Organic Green. Foto: Montana Visa mer

Ny 2006

På Stockholm Furniture Fair i februari, Montana presenterar två nya produkter: En så kallad "sekreterare modul", där dörren fälls ned och användas som ett skrivbord - och moduler med glas fronter med screentryck.

De nya modulerna har skärmtryck både på glasfronten och baksidan. Det finns två olika utskrifter, grafiskt mönster på baksidan och stiliserade löneuppgifter på glasdörren. Mönstren finns i färgerna Organic Green och Opal.

Sekretärsmodulen viks ner efter behov. Visa mer

Sekretärsmodulen fungerar enligt beskattningsprincipen. Skåpdörren kan fällas ned, så vi har en praktisk litet skrivbord, som kan döljas när du vill glömma - eller gömma undan - hemmakontor.

Pris

Priset på modulsystemet beror på djupet, bredden - och höjd av modulerna som du vill. Det ligger i det övre prisskiktet, men det är fortfarande inte orimligt. Den faktiska -modulen -principen är att man inte behöver köpa allt direkt. Man kan börja med några delar och bygga på så småningom. Vi har till exempel hört talas om anhängare som vill ha moduler till jul - istället för delar till porslin eller bestick.

Sekundärmodulen, i djupet 46, 8 cm, 5 050 kronor, inkluderar till exempel hängande.

Montana modul nr 1112, djup 30 cm. Vägledande pris: 2,321 kronor. Visa mer

Alla foton: Montana

ADVERT

Mest populära