All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Utgifter som du tjänar på

Dessa dagar inlämnade skatteuppgörelse ut mest, och du är så lyckliga att ha skatt skyldig pengar, de får tillräckligt snart ben att gå på. Men slösa inte allt. Var rimlig med pengarna och du kan tjäna det på lång sikt. Här är sex tips om hur du bäst kan utnyttja skattepengarna.

Spara i BSU

Om du har anledning, sätt pengarna i BSU. Med dagens låga räntor är inlåningsräntan också löjligt låg, men BSU är undantaget. Inte bara har BSU-kontot en högre avkastning än vanliga sparkonto, men du får 20% skatteavdrag. Du kan spara upp till 20 000 per år i BSU till och med det år du fyller 33.

Betala ner lånet

Gör-värde förhållandet mellan bostad, det kan nu betalas dess betala ner extra på lån till komma under lånefrekvensen som ger den bästa räntesatsen. En extra kruk av skattepengar, tillsammans med ökade avdrag nu när hyran är låg, kan ta dig från högsta räntan till en mer förmånlig takt. När hyran stiger igen slipper hunden du sparar varje månad med en lägre ränta kommer att gynna. Å andra sidan, om du har en fast ränta, är det inte värt att betala av lånet.

Dessa dagar mottar norska skattebetalare skattepengar.

Skapa en buffert

Om du inte redan har det, bör du skapa en buffert för hårdare tider. Bufferten gör det möjligt att möta oförutsedda utgifter utan att behöva höja dyra konsumentlån. Lämna pengar på ditt eget konto så att du inte är frestad att använda dem utan absolut nödvändigt.

- Två månadslöner är en tumregel, men om du arbetar i en riskbenägen industrin bör överväga en större cache, rekommenderar Christine Warloe, konsumentekonom på Nordea.

Puss upp

En oväntad kontantpott kan ge dig möjlighet att starta ett renoveringsprojekt. För några tusen klaffar kan du få det målade sovrummet, köpa nya gardiner och sängkläder, och du får ett nytt och trevligt sovrum. Och om det finns en extra kostnad, kan du byta ut köket eller byta parkett på vardagsrummet eller byta dörrarna i huset. Renovering kan hjälpa till att öka värdet på fastigheten, och det kan betalas även om du inte avser att sälja. Högre marknadsvärde kan sänka hypotekslånet i hemmet och ge dig mer förmånliga räntor på ditt bostadslån.

Läs också:

Köksutrustning som måste hållas rena

Kitchen kaffebryggare, vattenkokare, våffeljärn och mikrovågsugn används ofta, men kan få någon förmånsbehandling när det gäller rengöring. Hur man ...

Köp gratis

Det sägs att tiden har blivit den nya lyxen, och det kan vara bra förbrukat pengar att köpa gratis från en del av underhållet i hemmet. Istället för att spendera sommardagar i en stege längs husväggen kan du till exempel använda skattebetalare att anställa arbete som kan göra det för dig.Det är ekonomiskt rätt att hålla huset vid liv, men det finns ingen anledning till varför det är absolut nödvändigt att vara den som gör jobbet. Köp dig själv gratis.

En liten lyx i vardagen

Men du borde inte bara vara förnuftig hela tiden heller. Istället för att slösa skattebetalarna på hundratals små saker eller låta dem komma in i den stora hushållsskåpet, kanske du vill använda dem på en av de saker du länge ville ha. Kanske kan du nu få den stora plattskärms-TV du vill ha eller äntligen få dig en sätesklippare för gräsklipparen. Att kunna betala pengar för dyra lyxartiklar kommer att spara dig åtminstone för dyra konsumentlån eller högkreditkreditskuld.

ADVERT

Mest populära