All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Moderniserade funktionalistiska levande

i hela lägenheten, kan vi uppleva de karaktäristiska dragen av funktionalism arkitektur: Rummen är stora och luftiga, medan ytor är enkelt och kostnads ​​dekorationer.

- Övertagande sådana bostadsområden platser vissa band på vad man kan göra med det, säger Stewart.

Att behålla vardagsrumsgolvet

En gammal, vacker ekgolv leder från entrén till de två stora och luftiga vardagsrum, som är typiska för en funktionalistisk bostäder. Hemförbättringsentusiasten valde att behålla det ursprungliga golvet för att skapa den önskade atmosfären.

- Golvslipning är inte för amatörer. På den här våningen lät jag inte någon bli av med det. Jag tog en grundlig undersökning av referenser och jag tror att jag måste ha hittat den trevligaste i miles, säger Stewart.

Inte förlora material känsla

ytan av trästavar i fiskbens är silkeslen och matt som om den var obehandlade. Men det är det inte. Den har fått flera lager av lack, men en ny typ som knappast verkar och bara lämnar en satin lättskött yta.

- Många har motsatser att måla och tro att de förlorar materiell känsla. Men det finns inget behov av att ha mer, Stewarts erfarenhet.

Style mix

På vissa av vardagsrummen har de valt att gå bort från den stiliga stilen. Inredningsarkitekt Åse Imset föreslog tapet: en mörkare och mer intim, den andra maximal ljus och luftig. Förlusten val hämtat inspiration från både natur och barock utbuktande former i motsats till resten av vardagsrummet. På så sätt hade vardagsrummet en varierad atmosfär.

Tradition och förnyelse

Dörrarna mellan vardagsrum är också den ursprungliga även om utseendet är nytt. Här ersätts ledglaset med glaspaneler i vitt. Även original gångjärn behålls. Och allt trä är måttligt glänsat med långa borstslag.

- Balansen mellan tradition och förnyelse kan vara svårt. Nya invånare följer nya behov. Man måste våga ta rummen och göra dem egna, Åse och Stewart håller med om.

ADVERT

Mest populära