All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mogen för modernisering

Familjen på fyra små och två stora köpte ett radhus på Rykkinn. Huset var i gott skick, men det behövde modernisering med ljusare färger, hemmakontor och praktiska lagringslösningar. - Efter att ha köpt en dyr hus, renovering budget ganska begränsad, så vi behövde hjälp att se hur rummen verkar bäst att utnyttja och hur vi kan ge dem ett nytt uttryck utan att det kostar för mycket. Dessutom ville vi ha så mycket som möjligt att återanvända armaturer, säger ägarna.

Måleri

Interiörkonsult Siv Munkeberg Burn tyckte att det här var en spännande utmaning. Hon förklarar: - rummen hade ljusnat, men 60-talshus, fanns det inga element eller arkitektoniska detaljer att betona, så att skapa liv i rummen, kunde vi inte bara fokusera på ljusa väggar. Det skulle bli för tråkigt. Det var helt överens om att av familjen, så de var rätt från det första ögonblicket då jag föreslog att du skulle välja en kombination av tapeter och målade väggar i de flesta rum. Alla rum, fönster, fönster och dörrar var målade i svartvitt, och både vardagsrum, kök och sovrum hade väggväggar i tapeten. Fönstren har liknande, Gustavian persienner som är överkomliga och lätta att göra.

Huset består av en första våning och en nedre våning. På övervåningen finns ett matsal, kök och två sovrum, och på bottenvåningen finns ett sovrum, vardagsrum och badrum. Köket hade en färgstark och robust tapeter över matsalen, vilket gav hela rummet en riktig ökning. Eller citera interiörkonsult Siv: "Det slår ut i köket". Den gamla inredningen behölls medan bänkskivorna ersattes. Det nya golvet i knuttyget, som låg på det gamla golvkåpan, blev en jätte hiss!

Matsalen behövde också en hiss, så en vägg var målade röd, medan tegelväggen var målade koksgrå. Det blev en effektiv färgkombination som bidrog till att ge rummet ett tecken. Då verkade det inte som att budgeten inte låter ersätta det gamla laminatgolvet. Utanför köket går trappan till nedre våningen. Här fick väggen en grå tapet med vita kritstrimlor, och tapeten leddes ner till nedre våningen. Trappbandet målades i samma gråzon.

Gamla och nya

I vardagsrummet var ekgolv slipas, tillämpas sedan två lager av mörk fläck och slutligen målade två gånger med 3 star Scanox golvlack. "Det kan vara lite vågat att välja mörka golv här, men stora fönster och veranda som vetter mot trädgården gav gott om ljus i rummet. Här var en vägg tapeterad med ett mönster av trädstrumpor, så det var nästan som att få naturen in i vardagsrummet. Föräldrarnas rum hålls tätt i grått och vitt, medan barnrummen på golvet ovan har färgstarka tyger och tapeter.Familjen ville i stor utsträckning investera i återanvändning av möbler och andra armaturer. Det ger hem själen och gör det personligen. Boring furumöbler fick nytt liv efter några färgskikt har mors gamla skrivbord och farbror sängar kommer att hedra och värdighet igen. -Jag tycker att detta har blivit ett levande och roligt hem. Ägarna har varit kreativa och haft en bra titt på möjligheter, betonar Siv, medan ägarna av deras sida är briljant nöjda med sina förslag till lösningar. De lyckades nå mål inom budgetramarna. Ett bra exempel på gott samarbete.

ADVERT

Mest populära