All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Mixa och matcha med golv

Du behöver inte alltid välja antingen eller. Genom att kombinera olika material kan du få ett mycket unikt golv. I TV2-programmet Time to Home visade de hur det är möjligt att använda parkett i kombination med kakel. Här var användningen av Play Eik Black Plank från Tarkett.

lovar en annan

- Genom att blanda material i det inre, kan du skapa spännande kontraster, och rummet blir mer personlig, säger Ingrid Holst Tarkett.

- Vi tycker att det är spännande att designern här har valt att lägga till en svart ek parkett och kakel i kombination. Om det finns både praktiska och estetiskt önskvärda funktioner övergång väl att hålla ytor mest sömlös, säger Ingrid Holst, marknadschef på Tarkett.

Kombinera två olika golv, de båda betonar varandra.

- Båda produkterna lyfts och uttrycket hemma blir ännu mer personligt. Denna kombination kommer troligen vackraste och mest spännande när trägolvet inte ligger direkt på en rak sida vid sida i linje, men i en vinkel så att här i tid för hem, eller indragen, säger Holst.

Material Mix

Ingrid Holst Tarkett tror resultatet blir bäst när trägolvet är inte på en rak linje mot plattorna.

Hon tror att blandning och matchande material kan lägga till något extra till inredningen och golv är inget undantag.

- Denna typ av sammanslagning av produkter kommer att kräva lite extra från den som lägger golvet, men är definitivt en mikrotrend vi ser mer och mer ut på. I allmänhet kan blandningsmaterial i inredningen vara ett viktigt bidrag till att skapa spännande kontraster, säger hon.

Mörkgolv i vinden

Mörka golv finns i vinden för tillfället och kan ge rummet en exklusiv touch.

- Golv Play Ek Black Plank har varit i Tarketts sortiment för ett tag redan, men har fått sin välförtjänt uppmärksamhet först nu som mörka golv har återhämtat sig helt, säger Holst.

Vi tittar på hotellstilen, vi ser den i mörka färger, guld och stora smycken - vi vill ha lite lyx och exklusivitet i hemmet. Därför är mörka golv perfekta, tror hon.

- Golvet ger en exklusiv och uttrycksfull grund för att lyfta ljusare nyanser och inte minst färger, som vi ser det kommer mycket mer från framtiden. Även om golvet är svart med mycket patina känns det varma träet och eikas karakteristiska trädstruktur bra under nakna fötter. Denna våning förtjänar att höjas igen, säger hon.

- Mörka golv ger möjlighet att lyfta ljusa toner och färger, säger Ingrid Holst i Tarkett.

ADVERT

Mest populära