All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Förlora Østlandets huvudsamlingsplats

- Det här är en sorglig dag, men det är fantastiskt för att se hur många som har verkatt stödja oss, berättar Gerd Sollin. I över 20 år har hon och mannen Hans Petter kört Tyrigrava Kro.

De har drivit kroa genom ett leasingavtal i alla år. När den tidigare ägaren, Dagny Bolstad, gick bort i vår, stod de plötsligt på marken. Bolstads arvsägare bestämde sig för att sälja Tyrigrava, till Gerd, Hans Petter och den stora sorgen i den lokala motorindustrin.

"Vi har haft många trevliga år här", säger Hans Petter, eller Petter'n, som han mest känd som. Jag är lite för ung att gå i pension så det skulle vara trevligt att kunna köra denna plats minst ett år till. Tyvärr har ingenting hänt, så jag har varit arbetslös, säger han.

Gerd Sollin tar en välförtjänt paus från köket för att prata med Autofil. Foto: Stein Inge Stølen mer

Inte kriminella motorcykelgäng

- Vi i Oppegård kommun vill köpa Tyrigrava och har lämnat ett bud på 7, 5 miljoner att vi inte har varit framgångsrika på. Å andra sidan är vi redo för en ny runda, säger rådgivare Harald Toft. Han tillägger att den främsta motivationen för kommunen är att förhindra att kriminella MC-miljöer köper kroa.

- Vi har sett många exempel på att lokala samhällen har haft stora problem på grund av att MC-klubbarna kan etablera sig, säger Toft. Ska vi få priset och bli ägare till Tyrigrava vill vi underlätta ytterligare drift av kroa. Under en övergångsperiod är det mycket möjligt att Gerd och Hans Petter Sollin kan fungera som förut, men på lång sikt kroatiska läggs ut på den öppna marknaden så att andra spelare kan få möjlighet att fly till.

Han gjorde ett bud på Hans Petter att köra en kroa i ett halvår om kommunen blir ägare till platsen. Tyvärr var erbjudandet endast tre dagar före stängning. Därefter avslutades alla hyres- och rabattavtal och anställda.

Över tusen besökare

Även om dagen markerar ett slut på över 50 år av sociala sammankomster på krogen bär hitlåt tecken på att vara en stor fest för att hedra Petter'n och Gerd. Bakom samlingen står RallyRuth, eller Ruth Helen Kjærran Abelsen, som hon verkligen heter. Ett känt namn bland Amcar-folket och primusmotorn bakom många stora samlingar.

Hon lanserade en stor Facebook-kampanj för att samla så många människor som möjligt på träffen. Över 1150 personer pressade "deltar" vid evenemanget, och ännu mer uppträdde. Över 800 bilar och ännu fler motorcyklar finns i Tyrigrava idag.Det säger lite om engagemanget i denna miljö ...!

RallyRuth satte in en stor offensiv på Facebook för att få det mesta att komma. Foto: Stein Inge Stølen Se mer Old Mossevei var en stor kork av veteraner och motorcyklar hela dagen. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer Amcars och rök går hand i hand. Foto: Stein Inge Stølen Se mer Inte alla lyckades dö medan de var i linje ... Foto: Stein Inge Stølen Visa mer Trevligt att vara välbesökt. Foto: Stein Inge Stølen Visa mer "Alla" i bilmiljön har ett förhållande till Tyrigrava. Därför var det många som tog resan för att hylla Petter'n och Gerd. Foto: Stein Inge Stølen Se mer Foto: Stein Inge Stølen Visa mer

ADVERT

Mest populära