All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Allt-i-ett

->

Populariteten hos SLR-kamerorna ökar dramatiskt. Fallande priser och bättre bildkvalitet är en kombination av konsumenter som. I Norge ökade försäljningen av SLR med 63 procent under 2007. Inte undra på. För varje ny generation blir kamerorna billigare och bättre. Många fler knappar och funktioner verkar inte skrämma någon eftersom SLR-filer är nästan lika lätta att använda som en kompakt kamera, även om de är långt mer avancerade.

Nu kan du hitta SLR-kameror på 70 000 kronor, men de flesta kostar mellan 4 000 och 15 000 kronor. I det här testet är det de mest prisvärda nykomlingar som vi testar. Men det betyder inte att bildkvaliteten är av den enkla typen.

Synliga bättre bilder

Den största fördelen med en SLR-kamera är den bildkvalitet som inga komprimerare kan mäta med. Bildskärmar med hög upplösning i kombination med högre optisk kvalitet är den ultimata fördelen med SLR. Om du väljer en SLR, får du också utbytbar optik. Då kan du välja linser efter behov. Om du vill fotografera fåglar och djur kan du köpa en teleobjektiv med brännvidd upp till 400 mm för att dra motivet närmare. Om du reser mycket, kan ett stort antal zoomlinser ligga i mitten av blixten. Till exempel, en zoom från 18 till 200 mm, som täcker de flesta behov du kan resa.


Testkameror

De fyra kamerorna har valts ut för testet, helt enkelt för att de är alla nya modeller till rimlig prisskala. De har nästan samma pris, ganska liknande egenskaper och nästan lika brännvidd på den medföljande optiken.

Obs: Priserna varierar

Alla angivna priser är tillverkarens rekommenderade pris. De flesta kameror kostar lite mindre i butiker och onlinebutiker, så betala för att kontrollera var priset är lägst och service bäst innan du handlar. Då kan du göra många fynd.

Canon EOS 450D ersätter bestseller 400D. De två kamerorna ser nästan exakt samma, men 450D har mottagit 12 mega bildsensor med 14-bitars bildprocessor, kan en 3-tums skärm användas som en sökare (levande), på och en uppgraderad zoomobjektiv med optisk bildstabilisator. Det här är också testets dyraste kamera med ett vägledande pris på 8.200 kronor.

Pentax K200D är en ny modell som ersätter K100D. Här får du 10 megapixel bildsensor och mängder av funktioner. Pentax till 7 000, tillsammans med Sony Alpha 200 är endast i testet med inbyggd bildstabilisering och dammuppsamlings på bildsensorn. Det är också den enda som har gummitätningar för att göra kameran tillräckligt nära för att hålla vatten och damm.

Sony Alpha 200 har också 10-mega bildsensor, tillgänglig med en zoomlins som har något längre teleobjektiv brännvidd än den andra i testet, 105 mm jämfört med 82, 5 och 88 mm för de andra tre.Ändå är Alpha 200-testets billigare kamera 5 500 kronor. Alpha 200 har överlägsen längsta batteritid på 750 bilder per laddning.

Nikon D60 är en uppgradering av D40x med 10 megapixel fotochip. Kameran har fått en uppgraderad zoomobjektiv med optisk bildstabilisering, en damm samling av bildsensorn och redigering av bilder. Få knappar och enkel navigering gör D60 $ 6000 till ett spännande alternativ.


Nikon D60

Perfekt för nybörjare

Här är kameran för alla som inte vill ha en massa knappar för att ta itu med, men inte vill missa bildkvaliteten. D60 är bland de bästa i bildkvalitet, är väldigt användarvänlig och har den mest exakta mätningen av klassen.

Plus:

Top bildkvalitet

Easy menysystem

Exakt mätning

fokuslampan

fotoretuschering kamera

Minus

bildbrus över 800 ISO

RAW + JPEG inspelning erbjudanden endast lägsta JPEG kvalitet

Autofokus endast med anpassade Nikon optik

passar bäst till: Utmärkt för nybörjare som vill ha en kompakt och mångsidig kamera med hög bildkvalitet och bildstabilisator

Läs hela testet här <999 > Canon 450D


I en klass i sig

Testets mjukaste och högsta bildkvalitet. Antal funktioner för avancerad och skärmbild. Snabb autofokus och seriefotografering gör EOS 450D lämplig för det mesta.

Plus:

Entydig kontroll

Racing fokus och skurar

Mycket hög bildkvalitet

Live view autofokus

Stor och ljus sökare

Minus:

förbättrats men fortfarande låg handtag

Lämpligast till:

Toppkamera med många möjligheter. Passar till actionfotografen, makrofotografen och den stora majoriteten. Lätt att få bra bilder, med potential för ännu högre kvalitet när du lär dig alla funktioner

Läs hela testet här

Sony Alpha 200


Pris Bomben

Detta är helt enkelt mycket kamera för pengarna. Bra batterilivslängd och hög utrustningsnivå är

attraktiva. Bästa optiska intervallet (27-105mm) och integrerad bildstabilisator är guld värda.

Plus:

bra bildkvalitet i 800 ISO

Inbyggd IS

Lång batteritid

Gynnsamma pris

Minus:

Synlig buller från 800 ISO

Felaktig automatisk vitbalans inomhus < 999> Bäst anpassad till:

Bra allsidig kamera med snabba svar och bildstabilisator integrerad. Stor skärmkvalitet.

Läs hela testet här Pentax K200D

Solid kvalitet


Testa tuffaste kamera levererar. Alltid. Genomgående hög bildkvalitet gör K200D till ett mycket intressant val för dem som reser mycket ute i alla väder, där motiven ofta är mer spännande att fotografera.

Plus:

Hög bildkvalitet

Stabiliserings integrerade

Racing autofokus

Bra ergonomi

Tätningsgummitätningar

stålchassi

Minus:

Bild buller över 800 ISO

Ingen laddare och uppladdningsbara batterier

Dark sökningar

Slow på skurar

passar bäst till:

Aktiva fotografer som reser mycket i skogen.Annars för det mesta utom sport.

Läs hela testet här

ADVERT

Mest populära