All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Minus - och slutsats

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Instruktionerna kunde definitivt ha varit mycket enklare och illustrationer som visar hur man ska gå är lite att skryta med.

I praktiken betyder det att Pronto-ägare måste använda många onödiga extra timmar för att ställa in fjärrkontrollen. Men de som kan spendera tid på detta kommer att vara nöjda, poängen är att du inte kan förvänta dig att allt ska gå av sig själv.

Detta är problematiskt när Philips har satt priset så högt.

Goda möjligheter ?? besvärlig programmering

När vi skulle styra vår egen Philips TV, var data förprogrammerad i fjärrkontrollen. Vi var dock tvungna att gå in i andra hemmabio komponenter manuellt. Detta kan göras på två olika sätt:

 • 1. Hitta produkten i Pronto-menyn och aktivera inställningarna. Till exempel går du till förstärkare och söker efter eget varumärke i Prontons databas.

  I praktiken låter det mycket enkelt, men när du hittar 20 Onkyo produkter (listad som Onkyo1, Onkyo2 etc.), är det irriterande att behöva prova igenom alla ?? innan du faktiskt förstår att ingen av dem arbetar.

  Vi förstår att inte alla modellnamn kan vara i Pronto, men för en produkt i detta prisklass ska det finnas en fullständig översikt över detta på Philips webbplats. Det finns dock flera utländska webbplatser (inklusive remotecentral.com) som har tips och olika layouter du kan ladda ner.)

 • 2. Eller du kan programmera varje nyckel. Vi trodde faktiskt att det var mycket lättare än att hitta rätt produkt. Som vanligt sker detta genom att aktivera ?? inlärningsfunktion ??, och hålla din ursprungliga fjärrkontrollen mot Pronto tills OK tänds på skärmen.
 • Software. Om du köper denna Pronto får du ProtoProEdit NG-programvaran på CD-ROM som hjälper dig att redigera skärmens utseende. Programmet fungerade OK, men det kan också vara lättare att använda.

  Via USB-porten kan du också hämta uppdateringar till programvaran. Det innebär att kontrollen är framtidsbeständig och ger oss mer i vår bok.

Pris och sammanfattning

Du får otaliga möjligheter på Pronto, men du måste förvänta dig att det tar tid innan du lär dig att utnyttja den fullt ut.

Har du en välsorterad bankkonto och bor i ett hus fullt av fjärrstyrd elektroniska manicker, dock bara att köra på, kommer Pronto att kunna styra det mesta och du kommer säkert att få avundsjuka blickar när kontroll gående. Naturligtvis är vi inte bättre än att falla för det: -)

Eftersom Pronto har en förbättringspotential, har vi en bra känsla för produkten. Tyvärr är priset oroande högt. Med ett guidepris på £ 10,995 kommer vi att leva med vår egen fjärrkontrolllåda ett tag.

IR & RF-signaler

Sticklingar lyx kontroll

 1. Större foton av kaksekontrollen
 2. Minus - och ingående

Pronto infraröda (IR) signaler har en räckvidd på ca 10 meter. Men du kan också få Pronto att använda RF-signaler, för att öka intervallet. Detta kräver dock att du också köper din egen RF-låda.

SBC LI900 rekommenderas för Pronto och omvandlar RF-signaler till IR så att du kan styra enheter i hela huset från andra sidan rummet. Priset på detta är cirka 2 000 kronor. Du hittar bilder på den här enheten i bildspecialisten.

Mini specifikationer

 • 3, 8-tums utskrivbar LCD-skärm, 65. 536 färger, 32 MB minne.
 • USB-port för överföring av nya bilder och anpassade menyer, eller uppgradering av programvaran.
 • Bra makro möjligheter. Alla knappar kan programmeras till makro så att de kan utföra fler åtgärder. Timmar: Du kan programmera videon eller ställa in externt ljus för att gå på eftermiddagen och på morgonen.

ADVERT

Mest populära