All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Minitest: Den bästa renare

By Stefan Höglund / Smartson

Dammsugning är kanske inte det roligaste jobb, men bra verktyg gör jobbet lite lättare. Smartson har testat tio dammsugare på DinSides vägnar. Idag tittar vi på de tre mest prisvärda dammsugare i testet, allt för under 2 000: Vilken ska du välja om din plånbok är att besluta?

Hur bra en dammsugare beror beror inte bara på sugverkan utan också hur den används. Om du bor i ett stort hem är räckvidden viktig. Dammsugarens vikt är också avgörande, speciellt om du bor i en bostad över flera våningar. Alla dammsugare som testas har HEPA-filter som hindrar dammpartiklar från att komma in i luften.

dammsugare bedöms på grundval av fem kriterier:

  • design och ergonomi funktioner, slang och bärhandtag, samt vikt.
  • Funktioner i munstycket, kontrollerna och länkarna.
  • Maskindelarnas kvalitet och hållbarhet.
  • Kapacitet och arbeidslyd på olika substrat
  • Prisvärdhet
Kan några billiga modeller för att tärna sex?

Bosch BSG61266 Foto: Smartson mer

Lätt

Bosch dammsugare vägning av de testade modellerna, men det har i gengäld mindre tillbehör än de flesta andra dammsugare, borstmunstycke ingår ej. Sugkraften styrs genom att slå på strömbrytaren, men det är svårt att se vilken nivå den är inställd på. Ljudet är obekvämt när munstycket är på. Om du lägger på några hundskenor kan du få mycket mer för pengarna.

tillbehör sömmen och møbelmunstykke

Vikt: 6, 2 kg

Täckning 10, 3 meter

Effekt: 1. 200 watt

Kretspris: 1. 600

Dice: 3

Coline 34-4669 Foto: Smartson mer

Med eller utan påse

Testa billigaste modellen från Coline kan användas med konventionell påse eller tömningsbar behållare. Detta ger god flexibilitet, men också kapaciteten är liten, bara 1, 5 liter, vilket är långt under de andra dammsugare i testet. Teleskopröret är kort vilket begränsar intervallet och ergonomin. Kvalitetsintrycket passar inte riktigt de dyraste modellerna, men kapaciteten är för dem som bor lilla och letar efter ett budgetalternativ.

Tillbehör: Fugue, möbler och borstmunstycke

Vikt: 6, 8 kg

Skjut: 9, fyra meter

Effekt: 2000 Watt <999 > Ungefär Pris:

800 Dice:

3 Electrolux Ergospace XXL130 Foto: Smartson mer

Budget med bra utbud

Ergospace utmärker sig med lång slang. Tillsammans med den långa sladden ger detta ett bra utbud utan att behöva byta ut eluttaget. Det elastiska gummit runt handtaget. Det fungerar som skydd för möbler och fastsättning på slangen vid lagring. Godtagbart ljud och godkänd sugkraft.En liten, praktisk och bra maskin.

tillbehör

Munstycke för hårda golv, skarvar och kopplingar Vikt:

6, 8 kg Täckning

13, 1m Effekt:

1800 watt Kretspris:

1. 500 Dice:

4 lördag tittar vi på hur dammsugare mellanregister tagit sig igenom testet. Är det värt att investera några extra hundra pounds, och dammsugaren ska du välja?

ADVERT

Mest populära