All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mini test: Husqvarna Automower 220AC gör jobbet

Frågan är om Automower kan rädda dig ur predikament, och efter att ha provat den helautomatiska gräsklippare från Husqvarna i en veckas tid vi långt på vägen övertygad.

Gör jobbet du hatar

Vi har testat automatiska dammsugare flera gånger, och den sista var Samsungs Navibot. Automatiska gräsklippare men jag har inte provat tidigare, och eftersom jag hatar allt som kallas trädgårdsarbete var jag upphetsad på hur väl Automower fungerade i praktiken.

En hel del lika, men också olika

Likheten med automatisk rengöring vakuum övrigt slående: De levererade alla med inbyggt batteri och dockningsstation, och när uppdraget är slutfört eller de börjar ta slut batteri, så då återvänder de automatiskt till dockningsstation för att plocka upp.

De kommer också med inbyggda timers, vilket är mycket praktiskt, eftersom du genom att trycka på några knappar för att programmera Automower att klippa gräset med jämna mellanrum. Naturligtvis är det bäst att sätta det att klippa gräsmattan medan du är på jobbet, så att du kan gå runt i din nyklippta trädgård när du kommer tillbaka från jobbet. Ja, det låter bra och efter att ha försökt det måste vi bara erkänna att det bara är en bra känsla.

Dammsugare som Samsung Navibot kommer dock med fjärrkontroll, och även om det inte finns någon stor minus saknas Automower. Det är också lätt att notera att den nämnda dammsugaren arbetar mycket mer logiskt och rakt fram än Automoweren. Detta beror på dammsugarens kamerafunktion, vilket gör det till en karta över området som ska täckas, så att den vet var den har varit och inte minst; var den ska gå Vid den här tiden är Automoweren mer som Roombas dammsugare, tydligen i ett säcksacksystem, och hoppas kunna täcka hela trädgårdsområdet.

Efter att ha sett resultaten nära, finner vi också att det faktiskt verkar vara framgångsrikt med uppgiften; Vår hela gräsmatta (med maskrosor och allt) skars när vi kom hem från jobbet. Vår poäng är att det tar lite längre tid att göra jobbet. Vi kan dock leva det här bra.

Som nämnts återgår Automoweren automatiskt till laddstationen när den behöver ström, så fortsätt om uppdraget inte slutfördes. I praktiken fortsatte vår Automower att laga mat i ungefär en timme innan vi återvände till laddstationen för påfyllning.

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen < 999> Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen <999 > Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

Foto Øyvind Paulsen

foto: Øyvind Paulsen

foto: Øyvind Paulsen

foto: Øyvind Paulsen

foto: Øyvind Paulsen

foto: Øyvind Paulsen

foto: Øyvind Paulsen

Vad tycker du om?

Naturligtvis måste dockningsstationen vara ansluten till elnätet och följaktligen rätt förlängningssladd i förpackningen (= 20 meter). Strömadaptern själv är också utrustad med praktiska skruvhål för enkel montering på väggen. Även om vi placerade den upp och ner på veranda taket, är det också säkert för regnregn (se bildspecifikationer för exempel).

För att Automoweren ska fungera måste du också sätta ut en så kallad begränsningskabel som du ligger runt skärområdet, vilket betyder hela din trädgård. I förpackningen följde den med en 250m sladd, och om det inte räckte, skulle du självklart köpa längre kabelsträngar. Båda ändarna på den här kabeln är sedan anslutna till dockningsstationen och du märker att Automoweren inte kommer att köras om den här kabeln inte är på plats - eller det antas att kabeln kommer att brytas.

Eftersom jag bara hade Automoweren på ett test under en begränsad tid, fästade jag begränsningskabeln via de medföljande kramperna. Dessa kastas i jorden, precis som de tält du kanske kommer ihåg från barndomen, förutom att dessa var plast ...

Bara det här var inget stort nöje, men om du köper en själv, borde du hellre gräva ner kabeln (kabeln kommer då lägg minst 1 cm och max 20 cm ner i facket).

Själva kyrkogården kommer antagligen att ta tid, men den stora fördelen här är förstås att kabeln är mycket säkrare när den är på plats. För oss fann vi att vår kabel på ytan skars av klipparen vid två tillfällen. Anledningen var givetvis att vi inte hade slagit kramperna hårt in i ojämn mark, och när det händer kommer Automower att stoppa klipningen omedelbart.

Eftersom Automoweren sannolikt kommer att användas när du inte är hemma, så tycker vi också att Automoweren ska vara utrustad med både PIN och inbrottslarm. Skulle Automoweren bli stulen, är det åtminstone en liten tröst att skälet inte kan använda det.

Vad tycker vi?

Automoweren har många alternativ och menyval, som tyvärr inte tillåter oss att undersöka vår korta försöksperiod och därför borde passa de flesta av trädgården.

Men vi tror att skärmmenyn kan vara lite mer intuitiv, men lyckligtvis är den norska bruksanvisningen både detaljerad och komplementär. Men om du har en stor trädgård med många fysiska hinder, frågar jag om hjälp från återförsäljaren när du monterar.

Automoweren gör dock definitivt jobbet om du gillar en trädgård utan de stora backarna, och det är inte konstigt att jag kunde tänka mig själv. Jag är också väldigt imponerad av hur lite ljud det gör. Här måste du faktiskt kontrollera om det fortfarande går, så det här är mycket bättre än väntat.

Priset är dock en begränsande faktor här, för det här är definitivt inte ledigt. 220AC har ett vägledande pris på $ 17.000.

Om du ser fram emot en hel del omslag, måste du betala för dyrt för det också.Orienteringspriset för apelsin, mörkbrunt, vit och mörkblått täcker totalt 3 125 kronor per styck, och du borde strikt ha en mycket större trädgård än jag har för att den ska vara värd.

PS: 220AC täcker upp till 1800 kvadratmeter, så du har ännu större trädgårdar, du måste välja modell som heter 230 ACX. Det räknas upp till 3000 kvadratmeter, men priset är också nästan 20 000 kronor.

Mini Facts på 220AC

Vikt ca 9 kg, skärbredd 22 cm.

Justerbar skärhöjd: 20-60 mm.

Slåtteren måste hantera höjder upp till 35%.

Timer funktion.

ADVERT

Mest populära