All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mini test av HDMI godsaker

[Ugjyldig objekt (NAV)]

HDMI kallas ofta den digitala scart, och är för närvarande det sista erkänd standard för digital ljud- och videoöverföring. Det faktum att alla signaler överförs via samma lilla kontakt är också en fördel för oss som verkligen blir trött på kabelpagetten i vardagsrummet.

Men det är praktiskt är inte allt. Reklambroschorna lovar dig också bättre bild via HDMI, eftersom du inte behöver konvertera signalen analogt. När HDMI-ingångar nu också börjar bli standard på dagens LCD och plasma modeller, vi därför inte skada att fråga när vi fick erbjudandet att prova Philips DFR9000 och DVP9000S.

Anledningen är enkel:

  • Båda har HDMI ut, och båda kan du exklusiva videosignalen till 720p eller 1080i.
  • Surroundrecordern är också en lyckasiffra och tidsfrister med DAB-radio. Priset på DVD-spelaren är cirka 4 500, medan mottagaren är cirka 7 000 NOK.
Vår fråga var uppenbarligen om vi ville se någon skillnad, och det är också det vi har haft huvudfokus på här.

OBS: Även om vi har prioriterat hemmabioupplevelse har vi också listade ner våra erfarenheter i fråga om ljudbild, har det i åtanke att vi är mer film och tv-nördar än hifi-nördar.

Snygg utseende

Med ett chassi av borstad aluminium och runt skyltfönster med blått ljus separerar både DVD-spelare och recieveren ut markant från den stora mängden av konkurrenter. Dessutom, när finishen fungerar bra, blir första intrycket bra.

Vi noterar också att båda produkterna är utrustade med exakt samma fjärrkontroll, vilket också kan vara helt enkelt respons och känns robust ut. Ändå saknar vi bakgrundsbelysningen på kontrollen, vilket gjorde det mycket lättare att styra produkterna under sena hembioskvällar.

  • Klicka här för att se de positiva och negativa med godsaker
  • eller klicka här för att se de stora bilderna av anläggningen och menyer

ADVERT

Mest populära