All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Miele Scout RX1

Vi hade stora förväntningar på den nya toppmodell för Miele. Företaget har anlänt sent på vägen med robot dammsugare, och har orsakat andra att göra misstagen.

Dammsugaren är uppbyggd nästan samma som de andra. Den navigerar via en kamera som ser upp i taket, plus en mängd olika sensorer.

Miele-robotens första intryck är bra. Det rör sig otryckt och exakt. Det fungerar systematiskt och är grundligt. Den kommer runt barriären och kommer till var den går.

Men tyvärr har denna dammsugare sin egen förmåga att fastna på allt. Det gjorde det så systematiskt och konsekvent att det inte kunde användas i teststudio. Tidigare har vi just sett hjort Kärcher RC330 har en liknande förmåga att fastna i stolar och soffor.

Miele Scout RX1 körde konsekvent under soffan. Oavsett vilken vinkel den kom ifrån. Det borrade sig i och sådde och snurra tills det slutade. När detsamma hände med dubbelsängen var slaget förlorat för den här roboten. Därför finns det en sensor som förhindrar detta. Det sprang också in i den långhåriga mattan. Det insisterade på att köra över mattan istället för runt, upp på mattan, stod det.

Om du inte har filtar eller gör möbler, kan det vara ett bra alternativ. Dammsugaren har förtroende och vi tror på nästa version av produkten.

Rengöringskvalitet

Roboten får vad det ska bli, går relativt lugnt. Kände något.

Användarvänlighet

Det är lätt att komma igång, men slutar för lätt.

ADVERT

Mest populära