All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Microfiber - utföra stora underverk med små medel

Microfiber har gjort den dagliga rengöringen enklare, effektivare och mer allergi och miljövänlig. Även med renovering har mikrofiberverktyg blivit ovärderliga hjälpmedel. Tygens fibrer är så snygga att de går bra in i substratet och nästan skrapar smutsen ut. Därför kräver rengöringen mindre kemikalier och mycket mindre vatten. Materialet har också en stor förmåga att absorbera och hålla kvar vätskor.

- friktion som uppstår när en torr trasa dras över en yta som gör tyget elektro, och det lockar dammpartiklar, säger Jostein Brekka, produktutveckling och kategorichef i Jordanien.

Torr och fuktig rengöring

Ta bort fuktiga fläckar med en fuktig trasa, ta bort torr smuts med en torr trasa.

- Mikrofiberdukar kan användas för kemtvätt och städning med vatten. När duken är torr, orsakar den starka elektrostatiska effekten mikrostoft, hår och små partiklar som klibbar ytan och inte virvlar runt. Vid användning av en mikrofiber är det mikrofiberens kapillärkraft vilket säkerställer att smuts, fett, spill och bakterier avlägsnas från ytan som tvättas.

- Ta bort fuktiga fläckar med en fuktig trasa, men ta bort torr smuts med en torr trasa. Smutsen fångas i mikrofiberen och hålls så att den inte sprider sig till nästa yta, säger Brekka.

Planerar bort smuts

- Duken blir elektrostatisk, säger Jostein Brekka.

Microfiber är en liten syntetfiber som drar damm, smuts och smuts med statisk elektricitet. Fibrerna i duken är gjorda av polyamid och polyester. Polyesterfibrerna behandlas med alkalier så att de delas och skärps. De splittrade och tunna fibrerna fungerar som en rulle som planerar bort smuts också från små grovheter i underlaget.

För en fiber som kallas mikrofiber krävs att minst 10 000 meter enkel tråd per gram.

- Av den mikrofiberkvalitet vi använder, går den 72 000 meter per gram tråd, förklarar Brekka.

När mikrofiberdukarna kom i mitten av 90-talet kostar de nästan hundra dollar per stycke. Idag är priset mycket lägre, även för bästa kvalitet, och tyget har blivit allmännens egendom.

Specialfunktioner

Golvduken är stor, tjock och mjuk och lätt att vrida.

tillverkare gör mikrofiberdukar i flera olika kvaliteter, och de olika dukar är specialister inom sitt område med hänsyn till såväl damm, smuts och substrat: damm, glas och metallytor och golv. Golvduken är stor, tjock och mjuk och lätt att vrida. Dammdukar är lämpliga för pollen, vanligt smuts och torrt damm och appliceras på alla målade ytor och plexiglas.Glasduken är en väldigt finvävd mikrofiberduk speciellt lämpad för polering av fönster, speglar och andra ytor. Detta rekommenderas även för att avlägsna fett- och fingermärken på borstat och glansigt stål.

Förbättringsverktyg

Mikrofonernas goda egenskaper används också i renoveringsverktyg.

En torr mikrofiberduk är bra att ha skärpningen och andra preparat för målning, lackering och behandlingar med olja, eftersom duken är statisk och drar in abrasivt damm och andra små partiklar. En fuktig duk användes för att ta bort smuts och lösa upp fett utan att lämna rester av rengöringskemikalier som kan hindra vidhäftningen av ytbehandlingen.

- Mikrofiberfärgverk absorberar stora mängder färg och gör arbetet snabbare eftersom du inte behöver doppa så ofta. Mikrofibrer stor absorption innebär också att du kan måla taket och använda tunna färger, lacker och oljor, utan splatters och droppar från rullen, sade Brekka.

ADVERT

Mest populära