All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mikrofiberduk och vatten tvättade renare än Jif-spruta

Den här artikeln kommer från TV2 hjälp.

- Jag hade trott att resultatet borde vara bättre än det här ", säger ren expert i Ren Expertise, Inger Dahl.

Denna trasa har 16 rena sidor!

TV2 hjälper dig har undersökt hur ren det är med Jif kök och badrum spray. Deras test visar att du får ett renare resultat om du tvättar med mikrofiberduk och vatten.

Läs också vilken duk du ska välja om du vill undvika repor.

renaste utan Jif

Med hjälp av en så kallad ATP-meter, som visar antalet mikroorganismer som finns på en yta, TV 2 hjälp kontrolleras hur rent det efter tvätt bort fläckar med JIF badrums sprayer, Jif köksspray och mikrofiberduk och vatten.

Hur testet är avslutat

ytor är rörigt av klassiska och svåra fläckar som är typiska för kök och badrum, som fick blöt över natten. Fläcken bestod av kaffe, äggula, juice, tandkräm, handsåpe, tomatpasta och smält smör. Därefter mättes den med en ATP-mätare för att kontrollera hur bra dina olika rengöringsmedel blev av med fläckarna.

Seniorkonsult i Ren Expertise, Inger Dahl, har städat bordet och utfört ATP-mätningar.

Resultaten av testet visar att det var dubbelt så smutsiga som de hade använt Jif badrums sprayer och tre gånger så smutsiga där använd Jif kök spray, i förhållande till det område där de tvättas med mikrofiberduk och vatten.

- Mikro trasa och vatten ger de bästa resultaten, säger Dahl och tillägger att hon inte skulle ätas vid bordet som tvättades med Jif köks spray, efter mätning hur smutsig det var faktiskt efter provning.

nedskärning av TV 2 hjälpa sina fem mätningar:

  • Jif Kitchen Spray: 17 876
  • Jif Badrum Spray: 12 542
  • Mikro trasa och vatten 5. 588

Om en yta anses rent , värdet ska vara under 1.000. Och ju högre värde, ju mjukare ytan.

Detta motsvarar Lilleborg

Orkla-ägda Lilleborg är en tillverkare av både Jif köks spray och Jif badrum spray. TV2 hjälper dig att ha frågat utvecklingschef Linda Korseberg Hagen om jif-sprayen inte ska vara renare än vatten.

Damm på TV-skärmen? Använd mikrofiberduk

- Microfiber är en mycket bra duk som absorberar fläckar på ett effektivt sätt, men för riktiga envisa fläckar rekommenderar vi Jif kök och Jif badrum, säger Korseberg Hagen.

- Varför ska du köpa rengöringsspray när det visar sig att mikrofiberduk och vatten tvättar mycket bättre?

- Jif kök och JIF badrum är bra sprutor avsedda att lösa fläckar typiska för kök och bad. Men i många fall, som kan en mikrofiberduk och vatten kommer att vara tillräckligt bra, men du har extra envisa fläckar, vi rekommenderar att du använder dessa sprayer, säger hon.

Little skillnad på produkter

Enligt Lilleborg de två olika produkter för kök och badrum, eftersom de är avsedda för olika platser, vilket produkterna är mycket olika, säger Korseberg Hagen.

LIKA PRODUKTER? Lilleborg hävdar att produkterna är mycket olika, inte håller kemisten Carl Henrik Gørbitz Oslo universitet. Foto: TV2 hjälper dig mer

Kemist vid universitetet i Oslo, Carl Henrik Gørbitz, har tagit en närmare titt på innehållet i flaskorna .

- Baserat på ämnen i JIF badrum och kök, de har liknande egenskaper, skulle jag använda dem omväxlande och det gör jag också hemma, säger Gorbitz.

professor i marknadsföring vid BI, Ragnhild Silkoset, säger att det är ingen slump att producenterna har fler produkter som liknar varandra.

- Det är klart att producenterna nytta av att ha många variationer inom samma produktgrupp för då kunderna kommer att plocka upp ytterligare varor hem än de annars skulle, hävdar Silkoset.

LÄS OCKSÅ:

ADVERT

Mest populära