All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Målarmästare med fria tyglar

- Jag tar jobbet om jag kan göra det som jag vill!

Något som svart Espen Johannessen när hotellet frågade om han kunde ta på jobbet av målning och lägga golv i den nya restaurangen City Bar & Spiseri, tillhör Scandic City i Fredrikstad.

- Jag har stannat i några år och har nästan fri tyg. Det är bra att använda den här erfarenheten, säger Johannessen.

ringmur: är En lång väggen i restaurangen täckt med ett tjockt gardintyg som hjälper till att minska buller "> gardin väggen:. En lång väggen i restaurangen är täckt med ett tjockt gardintyg som hjälper för att minska buller

Modern med tradition

PANORAMA. fasaden har byggts om och fått stora glasfönster med panoramautsikt över gågatan utanför "> Panorama. fasaden är byggd på, och Har stora glasfönster med panoramautsikt över gågatan utanför.

Han är den fjärde generationen Johannessen i företaget som är 125 år 2018. H A Johannessen AS har för närvarande 27 anställda och 16-17 har svennebrev.

- Vi har länge varit i stadsbilden och är ett traditionellt hantverksföretag. Vi älskar vårt yrke och har alltid varit ett träningsföretag, säger han.

Hotellförvaltarens förtroende, Gunnar Bøckmann, lyckades han bra. Hotellets bar och restaurang ligger drygt 100 kvadratmeter och ligger bakom stora panoramafönster på andra våningen. Restaurangen är integrerad med frukostrummet och bankettrummen, och baren har en länk till City Scene. Ombyggnaden av restaurangen och baren var en del av en större renovering. I en process där de anställda också deltog valde de möbler för restaurangen, och färgmästaren tog grunden för dessa vid val av färger.

gated I en upphöjd del av stången används textilplattor med sten struktur för att ge en mjukare interiör med en bättre ljudupplevelse. "> gated I en upphöjd del av stången används mattplattor med sten struktur för att ge en mjukare interiör med bättre akustik

Målning på väggen

matta Wall:.. väggen på båda sidor om eldstaden är täckt med mattrutor för att ge bättre akustik i den långa och smala rummet är det använde två olika färger av kakel "> matta WALL. väggen på båda sidor om spisen är täckt med textilplattor för att ge bättre akustik i den långa och smala rummet. Två olika färger har applicerats på plattorna.

Den korta väggen vid öppningen till frukostrummet domineras av en eldstad med en stor målning som hänger på väggen. Målningen skulle Gunnar Bøckmann säkert fortsätta.

- Det var därför jag trodde att jag var tvungen att få eldstaden ut lite. Färgerna som jag plockade från mitt huvud, med målningen som utgångspunkt. Resultatet är harmoniskt bra, säger Espen Johannessen.

LÄS OCKSÅ: Get inspirerade med moodboard

Väggen på båda sidor om eldstaden är täckt med tweedmønstrede, grå-brun mattrutor.

- Att använda tapeter på väggen är ett bra sätt att få bättre akustik. Vi har också dragit en lång vägg med tjockt gardinduk för att kudda vidare in i rummet, säger han.

SJAKK: Baren är dekorerad med schackgolv och bekväma stolar. I puben sida, där den förstnämnda pianobar var beläget, har Droplet Design hjälpt och formad bar lösning och delvis valt schackrutiga golv och möbler "> CHESS. Baren är dekorerad med rutiga golv och bekväma stolar. i puben sida, där den förstnämnda pianobar var beläget, har dropp Design hjälpt och formad bar lösning och delvis valt schackrutiga golv och möbler

Design golv

rustik.. Design våningen har levande struktur och utseende - golvet kan lösas utan en permanent ankare på substratet i det här fallet ville vi ändå att använda en fixerings slem som skapar något förankring "> rustik.. Design våningen har levande konsistens och utseende. - Golvet kan läggas löst utan fast förankring till marken. I det här fallet ville vi dock använda ett fixeringslim som skapar en viss förankring.

Den mörkbruna vinylgolv med naturligt passande slitat trämönster hjälper också till att tysta ljudet. I restaurangavdelningen läggs en tjock LVT för lastning.

- Men eftersom hela ena väggen är gjord av glas och vi får mycket sol och stora temperaturvariationer, valde vi att limma golvet, säger Johannessen.

- Den lösande produkten vi valde eftersom den är en golv med liten tjocklek och god hållbarhet. Här har du kläder och resväskor, och då behöver du ett golv som är stabilt. Utformat är det många coola golv i samlingen, säger han.

LÄS EVEN: LVT: Lätt att lägga till, lätt att matcha!

Baren har 6 meter tak, stora glasfasader och en sektion med stenmönstrada mattor. Inredningen i baren kommer från England, och på grund av dess höjd, en stege upp till de mest exklusiva vinerna i hyllorna.

NEW KÖK: under olika namn har det serveras mat i byggnaden sedan 1940-talet. I januari 2017 öppnade City Bar & Spiseri efter renovering. Restaurangen och baren har totalt upp till 130 sittande gäster "> NEW KÖK... under olika namn har det serveras mat i byggnaden sedan 1940-talet I januari 2017 öppnade City Bar & Spiseri efter renovering restaurangen och baren sitter upp till 130 sittande gäster.

ADVERT

Mest populära