All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Män inte tvätta fönstren

Siffrorna visas i en befolkningsundersökning utförd av TNS Gallup för Jordan House Care. 1 000 norrmän har blivit ombedda om deras förhållande till fönstertvätt.

Män som inte tvättar

Med förlängningsaxlar blir tvätt enklare.

42 procent av kvinnorna i undersökningen svarade att de tvätta fönstren 4 gånger per år eller mer, medan endast 19 procent av män svarade samma sak.

- Det är nog inte förvånande. Vi ser också att fler män svarade att de inte märker att fönstren är smutsiga, kan det bara vara en del av förklaringen, säger produktchef Stale Riddervold i Jordan House Care

I samma undersökning, 30 procent av männen bad att de aldrig tvätta fönster, medan endast 10 procent av kvinnorna svarar på samma sätt. Inte heller är det ett problem att de finner det svårt. För 76 procent av respondenterna tycker de att det är enkelt eller enkelt att rengöra fönster.

Tvätta extra på våren

Tvätta windows flera gånger under våren.

Hur ofta du ska tvätta fönstren varierar med boende och säsong.

För dem som bor i en stad med hög trafik, kommer Windows sannolikt att bli mer smutsiga tidigare än om du bor mer landsbygd.

Men på våren måste du tvätta oftare vart du bor.

- På denna tid på året finns det mycket pollen och damm i luften. Således blir fönstren snabbt smutsiga. För att få rena och tydliga fönster bör du tvätta dem flera gånger under våren och sommaren, säger Riddervold.

Tvätta fönster efter tvätten

Använd mikrofiberduk på fönstren.

För de bästa och smartaste resultat bör du tvätta fönstren med en fuktig microfiber, sedan dra vattnet med en gummiskrapa.

Använd sedan en mikrofiberduk vid kanterna av fönsterbrädan för att ta bort resterande vattenskenor.

Om du vill ha extra glänsande fönster kan du blanda vattnet med lämpliga rengöringsmedel.

Något som många glömmer, men som är viktigt i samband med till exempel måla huset, tvätta fönstren efter att du har rengjort huset.

- Om du har tvättat huset med en kraftavlastning är det väldigt viktigt att tvätta fönstren efteråt. Om strömmen tvätt, som är en stark rengöringsmedel, kommer att finnas kvar på fönsterrutan glaset kommer att ha bestående matta fläckar, varnar Riddervold.

ADVERT

Mest populära