All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Membran på brandvägg

Till den sista första: Nej, muren kommer sannolikt inte att bli varmare än golvet med värmekabel. Att oroa sig för att membranet inte tål värme från brandväggen är därför inte nödvändigt.

- Både limet och något membran klarar värmen från väggen. Ett membran har en smältpunkt på cirka 120 grader, och om det blir så varmt på en brandvägg är något fel, säger Fred-Erik Syversen på Casco.

Våtskydd för våtrummet

Badrummet skiljer sig mellan våta och torra zoner. Förmodligen ligger den här väggen utanför de våta zonen, det vill säga de platser som utsätts för direkt vattenspray. Ursprungligen är det inget behov av ett membran, bara en fuktbarriär på denna vägg. Men eftersom det är bättre att vara lite för försiktig nu när det kommer till badrummet är det inte heller en dum idé att applicera membran i rummet.

Även om myndigheterna inte har ställt några krav när det gäller fuktskydd av badrum, kräver de allra flesta försäkringsbolag att badrumsrenovering arbetar med rätt material och professionella hantverkare.

Val av membran

Men om brandväggen ligger utanför de våta zonerna, och arbetet i badrummet förresten är ordentligt gjort, finns det inget i sättet att du kan plattla den här väggen själv.

- Ett vanligt smörjmedel fungerar bra för detta ändamål, rekommenderar Syversen.

För att säkerställa att membranet är helt tätt, är det värt att applicera väggen på tvåtaktsmembran. Kontrollera också noggrant väggen innan du klistrar på plattorna så att du har täckt alla områden.

ADVERT

Mest populära