All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Mäklare vinner: Post Bank

Broker Vinnare: Post Bank

  1. Priser: Se vad du sparar

Paradoxalt nog både Post Bank egendom och DnB Property ägs av DnB Group.

15. 000 är en hel del prisskillnaden för att sälja en fastighet. Prisskillnaderna ökar bilden av Post Bank har en mer populär profil än DnB.

ekonomier

Lars Erlend Bye, marknadsdirektör för Post Bank Property, tror den främsta anledningen är olika annonspriser.

- Eftersom vi är en av Aftenpostens största annonseringskunder får vi bra rabatter och lägre annonseringspriser, säger Bye. Och det är just på reklam Post Bank är billigast jämfört med konkurrenterna.

Att ha en medelstor annonsering på två gånger i Aftenposten kostar drygt 10 000 dollar för Postbankens kunder.

DnB Eiendoms kunder måste betala mer än 20 000 dollar för samma annons. Ja, du läser korrekt. 10 000 tomma kronor i prisskillnad mellan två mäklarföretag som har samma ägare.

Se alla fastighetspriserna

Prut

DnB Property pusher medan en förpackning med 10 annonser i tidningen plus Internet-annonsering 24 900 kronor.

Att höja priserna på billiga produkter är ett välkänt knep för att få folk att köpa dyrare produkter. DnB Eiendom tror att man borde pruta på mäklarkommissionen.

- I dagens marknad är den faktiska provisionen mycket lägre än 3, 1 procent av försäljningspriset. Många betalar mindre än detta, säger Rune Garborg, ordförande för DnB Eiendomsmegling.

De bästa bostadsområden tips:

Få biljettpris på 1-2-3 med

DinSides bostäder kalkylator

Mortgage calculator

Hur mycket kan du låna - och vilken bank är det billigaste för dig?

- Hård konkurrens innebär att provisioner varierar kraftigt. Mäklare tar mindre provision för en lätt säljs bostad i de högre prisklasser än för en billig bostadsrätt lägenhet, säger Stein Vaagan, regional chef för Exact Oslo.

Likt värde

Samtidigt visar DinSides siffror ett konstigt avtal mellan mäklare. De rikstäckande kedjorna i undersökningen fungerar alla som en med en fast provision på 3, 1 procent.

Innan regeringen infört moms på fastighetstjänster, varierad provisionssats, till exempel, 2, 0-2, 5 procent.

Idag är Notar det enda mäklarföretaget som avvisar pruting.

- Med oss ​​är kursen 3, 1 procent. Och det är inte öppet för förhandlingar, säger Eivind Rodem, presses talesman vid Notar.

Paket

Notar använder sina egna marknadsföringspaket och annonserar främst i Notarials. DinSide ba Anteckningar anger priset för att sälja fastigheten utanför paketpaket. Sedan hamnade de i mitten av trädet.

med företagets marknadsföring paket, som anger att de tror att du ska betala för försäljning jobb, Notar "som vanligt" dyrare än konkurrenterna - den här gången över 22.000 kronor.

Då får du inte ett meddelande i Aftenposten, men får obegränsad annonsering i Notarial. Notar visar som vanligt sin omtvistade försäljningsgaranti.

- Vi tror att garantin säkerställer att husägare inte förlorar pengar om de inte kan sälja fastigheten, vilket kan hända på dagens marknad, säger Eivind Rodem.

Se de reala mäklarpriserna

ADVERT

Mest populära